kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsmail Türüt

Sedat Peker'i övmek için de beste yapmış

Zülfikar Ali AYDIN SABAH
Hrant Dink cinayetine övgü içeren şarkısı nedeniyle eleştirilen İsmail Türüt'ün, 10 yıl önce de Sedat Peker'i övmek için "Reis" adında bir şarkı yaptığı ortaya çıktı..
Hrant Dink cinayeti sanıklarına ima yoluyla övgüler dizen şarkısıyla büyük tepki çeken türkücü İsmail Türüt, siyasi bestelerine, radikal İslami söylemleriyle dikkat çeken Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ile başladı. Şevki Yılmaz için, "İslamın Mareşali", onu eleştiren medya içinse "kahpe" ifadelerini kullanan İsmail Türüt, Refah Partisi'nin iktidardan düşmesinin ardından MHP mitinglerinde boy gösterdi. Devlet Bahçeli için de şarkı yazan Türüt, bu dönemde yeraltı dünyasının tanınmış ismi Sedat Peker için de bir beste yaptı.

İNCELEME BAŞLATILACAK
1997 yılında piyasaya çıkardığı albümüne adını veren 'Reis' isimli türküde İsmail Türüt, "Kendi ondörtlü taşır Anası barabelli (parabellum)" diyordu. Türüt, AK Parti iktidarından ise beklediğini bulamayınca, Mesut Yılmaz'ın yanında yer aldı. Bu arada İçişleri, Adalet ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları da, söz konusu klip ve şarkı için harekete geçerek, inceleme başlatılması için düğmeye bastı. Olay yaratan klip de YouTube sitesinden kaldırıldı.

'MAFYA DEĞİLLER'
Hrant Dink'in katil zanlılarına övdüğü dizelerin yer aldığı şarkıya tepkiler büyürken sonra habercilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan İsmail Türüt ise, Sedat Peker ve Alaaddin Çakıcı'nın kendisi için mafya değil 'belirli bir siyasi düşüncenin lideri' olduğunu vurguluyor.
Haberin fotoğrafları