kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dr. Kuantum İstanbul'da

Yeni Haber
ABD'li kuantum fiziği uzmanı, ''Dr. Kuantum'' lakaplı Dr. Fred Alan Wolf, iki gün sürecek seminerde, ''Kuantum Düşünce Tekniği'' hakkında bilgi vermek üzere İstanbul'a geldi.Fred Alan Wolf, Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında, bir danışmanlık şirketi tarafından 19-20 Eylül tarihlerinde aynı yerde gerçekleştirilecek ve ''kuantum fiziğinin pratik olarak kişilerin hayatında nasıl kullanılabileceği'' konusunun ele alınacağı belirtilen seminere ilişkin bilgi verdi.

Kuantum fiziğinin pratik olarak kişilerin hayatında nasıl kullanılabileceği ve teorinin kullanılmasıyla neler yaratılabileceği hususlarını irdeleyeceğini anlatan Wolf, katılımcılarla gerçek hayattan örnekler vererek deneyimlerini paylaşacağını ve ''deneyimsel öğrenme metodu'' ile başarıya ulaşma yolunda gereken tüm yetilerin günlük hayatta nasıl uygulanacağının ip uçlarını vereceğini söyledi.

Dr. Wolf, eline iki şeker alarak, şunları kaydetti:

''Önce 'Kuantum Düşünce Tekniği'ni anlatmam lazım. Kuantum, bir şeyin bütün miktarıdır. Bu şekerlerin ikisi de bir bütünün her şeyidir. Birçok şeyin bir bütünün içinde değiştiğini gördük. Değişip zıplıyorlar. Bu bir kuantum sıçraması. Zihninizin çalışması için beyninizde kuantum sıçramalarının olması lazım. Bu seminerde sizle yapacağım şey, size bu tekniği nasıl kullanabileceğinizi göstermek.''

Görevinin insanlara kuantum fiziği öğretmenliği yaparak farklı düşüncelerle korkunun dışına çıkmayı öğretmek olduğunu vurgulayan Wolf, insanlara, hayatta kullanabilecekleri ve ayakta kalmalarını sağlayacak araçlar vermek istediğini anlattı.

Dr. Wolf, ''Nasıl daha iyi, daha bilge ve daha kalbi açık bir insan olabileceğinizi göstermek istiyorum. Bunu yapabilirsem görevimi yapmış sayılırım'' diye konuştu.

''Kuantum fiziğinin, insanın kendisini daha iyi hissetmesi için ağız yoluyla alınan bir hap olmadığını'' vurgulayan Dr. Wolf, bu tekniğin hayatı daha iyi hale getirmek için insana süreçler sunacağını ve bunun doğru hareket edecek insanlara bağlı olduğunu dile getirdi.

Bir basın mensubunun, ''Zamanda yolculuk yapmak mümkün mü?'' sorusuna da Wolf, ''Yapılması zor olan bu gibi şeylerin, kullanılacak bazı teknikler ve farklı yer-zamanlarda bulunabilme yeteneğine sahip olunmasıyla zihinsel olarak gerçekleşebileceği ve kendisinin de bunu yapabildiği'' yanıtını verdi.

Dr. Wolf, ''Düzenlenecek seminerde ne yapacaksınız?'' sorusuna da iki gün sürecek seminerin, bir film gösterimi de yapacağı sabah bölümünde, kuantum fiziğinin ne olduğu, öğleden sonraki ikinci bölümünde ise deneylerle ilgili süreçleri anlatacağını söyledi. Dr. Wolf, seminere geleceklerin kendileriyle alakalı birçok şeyi keşfedeceğini ve konuklara Einstein'in ''zihin alanı'' teorisini matematik bilimi olmadan öğreteceğini de sözlerine ekledi.

SEMİNER BİLETİ 800 YTL

Semineri düzenleyen ANKA Kişisel Gelişim ve Danışmanlık şirketi Organizasyon Sorumlusu Esat Hancı ise iki gün sürecek seminerin, Biletix'te satışları devam eden 800 YTL'lik biletlerle izlenebileceğini, seminer süresince ikram edilecek yemeklerin de bu fiyata dahil olduğunu belirtti.

Hancı, öğrenci ve akademisyenlere yüzde 50 indirim yapılacak bin 200 kişilik seminerin 560 biletinin, kuantum fiziği meraklılarına şimdiden satıldığını kaydetti.

DR. FRED ALAN WOLF

Kuantum fiziğini uzman olmayanlara da basit bir şekilde anlatabildiği için ''Dr. Kuantum'' olarak ünlendiği belirtilen 72 yaşındaki ABD'li kuantum fiziği profesörü Fred Alan Wolf'un, kuantum fiziği hakkında yazdığı 11 kitabı bulunuyor.

1982 yılında yazdığı ''Taking the Quantum Leap-Kuantum Sıçramasını Yapmak'' adlı eseriyle ''ABD Ulusal Bilim Kitabı Ödülü''nü kazanan Dr. Wolf, kuantum fiziğiyle ilgili seminerler veriyor.

AA