kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağaç dikimi için ''yağış'' bekleniyor

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanlığı, yılın 7 ayında yanan 7 bin hektarlık ormanlık alanı ağaçlandırmak için sonbahar yağışlarını bekliyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, küresel ısınma ve kuraklık, ağaçlandırma yapılacak alanlarda uygun ortam yaratma açısından sıkıntıya yol açtı.

Yılın 7 ayında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlarda toplam 7 bin hektar ormanlık alanın yandığını bildiren yetkililer, geçen yılın aynı döneminde bin 250 olan orman yangını sayısının bu yıl bin 868'e yükseldiğini belirttiler.

Kurak bir dönem yaşandığını ifade eden yetkililer, orman yangınlarının olduğu bölgelerde bakanlığa bağlı ekiplerin yanan bölgelerde ''kesim çalışması'' yaptığını kaydettiler. Yeniden dikim yapmak için bol su ve yağışlı bir iklime gereksinim duyulduğuna dikkati çeken yetkililer, şunları söylediler:

''Başta Ankara olmak üzere ülke genelinde su sıkıntısı sorunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de bol yağış beklenmiyor. Yağışların sonbahardan itibaren etkili olmasının beklenmesi nedeniyle de yanan ormanlık alanlara o dönemde ağaçlandırma çalışması yapılacak. Çünkü dikilen ağaçların ihtiyacı olan suyu bulamayarak, kurumasını istemiyoruz. Yanan alanların bir metre karesini dahi ağaçlandırmadan bırakmayacağız.''Dikilecek ağaçların bölge iklimine uygun olmasına önem verdiklerini ifade eden yetkililer, yangın sonrası doğanın kendisini yenileyerek, bünyesinde barındırdığı bitki türleri çeşitlerini artırdığını kaydettiler.

(AA)