kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karşılıklı hakarete ceza yok

Yeni Haber
Yargıtay 2. Ceza Dairesi, birbirlerine karşılıklı hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan sanıklara verilen cezaya ilişkin Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, karşılıklı hakarete ceza verilmemesi gerektiğini belirtti.

Bursa da yaşayan Ş.H. ile K.U. alacak tartışması yüzünden birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettiler. Kendisine hakaret edildiği iddiasıyla dava açan Ş.H. duruşmalarda da kendisine hakaret eden K.U. ya hakaret ettiğini kabul etti.

Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi de sanıkları karşılıklı hakarette bulundukları gerekçesiyle 2 ay hapis cezasına mahkum etti. Hapis cezalarının adli para cezasına dönüştürüp erteleyen Mahkeme'nin kararını Yargıtay bozdu.

Yargıtay 2. Ceza Dairesi, verdiği emsal kararda, sanıkların karşılıklı hakaretlerine ceza verilmemesi gerektiğini belirterek şu görüşlere yer verdi: " 5237 sayılı TCK.nun 129/3 maddesinde 'hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi halinde olayın mahiyetine göre taraflardan biri veya her iki taraf hakkında verilecek cezadan indirim yapılabileceği gibi ceza verilmesinden de vazgeçilebileceği' düzenlemesi karşısında hükmün sonuçları itibariyle 5237 sayılı TCK.nun 129/3 maddesinin 765 sayılı TCK.nun 485/2 maddesinden daha lehe bir düzenleme olduğu gözetilmeden sanık hakkında sövme suçundan tayin olunan cezanın 765 sayılı TCK.nun 485/2 maddesi gereğince ıskatına karar verilmesi gerekir."

(ANKA)