kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsmail Taşpınar

Kaptan: Pardon benim hatamdı

Serdar CANİPEK Mustafa KAYA - Ali BALCI / MERKEZ
Z.Burnu açıklarında yük gemisine çarpan deniz otobüsünün kaptanı İsmail Taşpınar, kazanın kendi dalgınlığından kaynaklandığını itiraf etti..
Zeytinburnu açıklarında önceki gün Ukrayna bandıralı "Semyon Rudhnev" isimli ticari gemiye 'Salih Reis-4' adlı deniz otobüsünün çarpmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Deniz otobüsünün kaptanı İsmail Taşpınar önceki gün savcılık talimatıyla Balat'ta bulunan Liman ve İskele Polis Merkezi'nde polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

11 YILLIK KAPTAN
11 yıllık uzak yol kaptanı olan ve 2 yıldır İDO'da görev yapan kaptan Taşpınar ifadesinde, hareketten 15 dakika sonra Sultan Süleyman Bilgin isimli gemicinin kendisine yolcuların durumuyla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Bu esnada dikkatinin dağıldığını kaydeden Taşpınar şöyle devam etti: "Bir an için dikkatim dağıldı ve nehir tipi suya yakın eski tip küçük bir gemiyi pruvamda (önümde) hareket halinde gördüm. Ondan kurtulmak için manevra yapınca diğer gemi karşıma çıktı. Geminin demirde olduğuna dair bir işaret ve havanın yağmur öncesi kararmaya başlamış olması nedeniyle güvertesinde aydınlatıcı ve dikkat çekici bir ışık gözlemlemedim. Diğer gemi demirde olsa dahi kaptan köşkünde nöbetçi zabit telsizle herhangi bir uyarı yapmadı, düdük gibi bir ses işareti de vermedi. Gerekli manevraları yaptım ancak çarpmaktan kaçınamadım."

YOLCULAR ŞİKÂYETÇİ
Taşpınar'ın ifadesinde, yolcuları hayatını tehlikeye attığı için üzgün olduğunu belirterek, "Kazada can kaybının olmaması üzüntümü hafifletti" dediği kaydedildi. Bugüne kadar herhangi bir deniz kazasına adı karışmayan Taşpınar'ın görevine devam edip etmeyeceğine soruşturmanın tamamlanmasının ardından karar verilecek. Yaralanan 48 yolcudan 47'si taburcu edilirken, bir yolcunun tedavisi sürüyor. Hastane masrafları sigorta şirketince karşılanan yaralı yolcular, İDO ile kazayı yapan kaptandan şikâyetçi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaralıları tek tek arayıp, geçmiş olsun dileklerini iletti. İDO kaza geçiren 449 yolcuya ücretsiz seyahat jesti yapacak.
Haberin fotoğrafları