kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hürriyet'te Çölaşan depremi

Hükümete muhalif yazılarıyla tanınan Emin Çölaşan'ın yazılarına son verildi. Çölaşan 22 yıldır Hürriyet gazetesinde çalışıyordu..
Hürriyet gazetesinde muhalif yazılarıyla tanınan Emin Çölaşan'ın işine son verildi. Çölaşan'ın işine son verildiğinin duyulması üzerine gazetenin İstanbul Haber Merkezi ile Ankara bürosuna çok sayıda tepki telefonu geldi. Çölaşan'a işine son verildiği dün akşam saatlerinde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök tarafından bildirildi. 22 yıldır Hürriyet'te yazan Çölaşan, mesleki yaşamı içinde birçok kitaba imza atmıştı. Çölaşan, her dönem muhalif yazılarıyla tanınıyordu. Emin Çölaşan, AK Parti döneminden önceki en sert muhalefetini ise Turgut Özal iktidarı döneminde yapmıştı.

"ÇIKARIRLAR HERHALDE"
Emin Çölaşan, son dönemde özellikle AK Parti iktidarına dönük sert muhalefetiyle gündeme geliyordu. Çölaşan, son birkaç yıl içinde gazetesiyle sorunlar yaşamış ve bu sorunlar aşılmıştı. Ancak son anlaşmazlık, Çölaşan'ın iş akdinin feshiyle sonuçlandı. Yılmaz Özdil'in Hürriyet'te yazacağının duyurulmasıyla birlikte, Emin Çölaşan'ın, yakın çevresine bu transferi, "Yılmaz'ı aldıklarına göre beni çıkarırlar herhalde" sözleriyle değerlendirdiği öğrenildi. Ertuğrul Özkök'ün de dünkü yazısında Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil'i överken, Emin Çölaşan'dan bahsetmemesi, anlamlı karşılanmıştı. Özkök'ün aynı yazıdaki, "Hakaret, iftira, takıntı, lakap takma, haksızlık gibi şeyleri muhaliflik gibi sunmaya kalktığınız zaman..." cümlesiyle de Çölaşan'ı hedef aldığı ifade edilmişti. Çölaşan'ın görevine son verilmesiyle birlikte, aynı gazete yazarlarından Bekir Coşkun ve Tufan Türenç'in de istifa ettiği söylentisi yayıldı. Ancak bu söylenti ilerleyen saatlerde Türenç ve Coşkun tarafından yalanlandı. ANKARA