kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maket villalarla vatandaşı dolandırdılar!

Yeni Haber
Silivri'de, maket üzerinden tanıtımını yaptıkları villaları vatandaşlara satmalarına rağmen teslim etmedikleri iddia edilen iki şirketin 9 yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Parasını ödedikleri villaların kendilerine teslim edilmemesi üzerine Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gelen bir grup, AKS Anadolu Konut Sanayi A.Ş'nin 6 yetkilisi ile Bayramoğlu Faktoring Hizmetleri A.Ş'nin 3 yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mağdur olduklarını savunan vatandaşlar, savcılığa verdikleri dilekçede, AKS Anadolu Konut Sanayi A.Ş tarafından ilçenin Çanta beldesinde yürütülen projeden villa satın aldıklarını ve projenin gazete ilanları ile tanıtıldığını belirttiler.

Dilekçede, ''Projenin teslim zamanı yaklaştığında bahse konu şirket maddi gücünün olmadığını, piyasaya yüklü miktarda borcu bulunduğu ve benzeri iddialarla projeye devam edemeyeceğini tarafımıza şifahen bildirmiştir. Bu aşamada Bayramoğlu Faktoring Hizmetleri A.Ş'nin yetkilileri devreye girmiş ve diğer şirketin kendilerine borcu olduğu iddiasıyla bu firmanın proje üzerindeki haklarını haczettiklerini bildirmiş ve proje bedelinin yarısı kadar bir bedeli kendilerine ödemeleri halinde projeye devam edebileceğini bildirmişlerdir'' denildi.

Dilekçede, yapılan araştırma sonucu her iki firmanın yıllardır birlikte çalıştığının ve söz konusu yöneticilerden bir kısmının ''hileli iflas'' ve benzeri suçlardan yargılandıklarının belirlendiği ileri sürülerek, mağdurların büyük bir bölümünün ise projedeki villaları peşin olarak satın aldığı vurgulandı.

Söz konusu yöneticilerin piyasaya borçlu olmalarının mümkün olmadığı ve kağıt üzerinden para alış verişi yapıldığı öne sürülen dilekçede, her iki firmanın 9 yetkilisinin ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan cezalandırılması istendi.

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI


Savcılığa suç duyurusunda bulunan mağdurlar adına bir basın açıklaması yapan Tüketiciler Birliği üyesi Avukat Bülent Deniz, inşaat şirketinin 3 farklı site olarak toplam 300 villa tipi konut için satış yaptığını, bu yolla yaklaşık 60 milyon YTL topladığını öne sürerek, şunları anlattı:

''Ancak şirket kendisinin iflasını ilan ederek inşaatları bitirmemiş, hatta bazılarına hiç başlamamış, ödenen paraları da geri vermemiştir. Ev almak isteyenlerin imzaladığı kıymetli evrak ve senetler de iflasın ardından Bayramoğlu Faktoring Hizmetleri A.Ş'ye devredilerek, bu yolla da para toplanmaya çalışılmıştır.''

Deniz, ayrıca yasalarda bulunan boşluklardan yararlanılarak dolandırıcılık yapan şirketlere karşı tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.