kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzme havuzlarına dikkat!

Yeni Haber
Erciyes Üniversitesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Utaş, yüzme havuzlarına koşan binlerce insanın, çok sayıda sağlık sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Utaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının artış göstermesi nedeniyle yüzme havuzlarını tercih edenlerin en çok, ''Molluskum Kontagiozum'' adı verilen viral bir deri enfeksiyonunun tehdidi altında bulunduğunu, özellikle kalabalık halk havuzlarında salgın hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Havuzların gerekli hijyenik koşulların yenire getirilmesi için ilaçlama yapılması ve ilgili kurumlar tarafından sık sık su numuneleri alınarak denetlenmesini isteyen Prof. Dr. Utaş, şunlari söyledi: ''Molluskum Kontagiozum, özellikle çocuklarda sık görülen Pox virüsün neden olduğu viral bir deri enfeksiyonudur. Enfeksiyon, kişiden kişiye deri teması, ortak kullanılan eşya ile yayılabilir. Bu hastalık, yüzme havuzuna giden çocuklarda, yüzme havuzuna gitmeyen çocuklara göre iki kat fazla görülür. Bu hastalık suda çok kolay yayılır. Virüs deriye temas ettikten 2 ila 8 hafta sonra, deri renginde kabartılar oluşur ve kabartıları sıkınca içinden peynirimsi bir madde çıkar.'' Prof. Dr. Utaş, yetişkinlerde cinsel organlara da yerleşebilen bu hastalığın, ilaçlarla tedavi edilebildiğini de ifade etti.