kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Kötü şöhret..
Yıllardır Türkiye işkence ile suçlanıyor. Bir kaç işkence suçlusu mahkum edilemediği için hep devlet mahkum edildi. İşkence insanlık suçudur. Türkiye bu töhmetten arınmadığı sürece uygarlık ailesine, Avrupa Birliği'ne giremez. Ecevit'in Amerika'ya yaptığı gezi nedeniyle New York Times gazetesinde...

A. SAVAŞ AKAT
Tahmin yapmak zor iştir
Bir hayali milli eğitim bakanına atfedilen özdeyişi mutlaka duymuşsunuzdur. Rivayete göre, sevgili bakanımız "şu okullar olmasa ben bu bakanlığı ne kadar rahat idare ederdim" demiş. Bazen ben de öyle hissediyorum. Geleceği tahmin etme zorunluluğu olmasa, iktisatçının işi ne kadar kolaylaşırdı diyorum.

ÇETİN ALTAN
TÜSİAD "komünist" suçlamasıyla toz edilebilirdi...
Şimdi sıkı durun... Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tuncay Özilhan'ın önceki gün yaptığı konuşmadan; Ankara egemenlerinin belgesel bir filmini yansıtıyormuşçasına bir kaç cümle: "Türkiye'nin rasyonel, verimli ve şeffaf bir kamu idaresine gereksinimi olduğu, artık ikili dış temaslarının da ana konusu oldu.

ERDAL BİLALLAR
Bu yazım anne ve babalara
Dün bazı gazetelerin sayfalarına sıkışmış bir haber vardı, bir ibret belgesi... Her anne ve babanın okurken ders alması gereken, sevdiği gençle evlenip ailesi tarafından reddedilince ölümü seçen Ece'nin hikâyesi.. Bu; acı, aşk ve intikam dolu öyküyü yıllarca beyaz perdede izledik.. Bir nesil bu öykülerle büyüdük..

MURAT BİRSEL
İnternette dolaşan düşmanları bulmaca!
Jean Jacques Rousseau düşünmüş taşınmış, bu kötülükler kimin başının altından çıkıyor diye... Ve "bahçesinin etrafına çiti ilk çeken adam" diyerek işin içinden çıkmış. Özel mülkiyet kavramı, ilk "benim malım" kavramı, ilk koruma!Jean Jacques haklı olabilir de...Belki de ilk çiti çeken "saldırı" var diye çekmiştir!

YAVUZ DONAT
"Film gibi"
Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu'na (MHP) sorduk: "Trabzonspor taraftarı neden hırçın?.. Avni Aker Stadı'nın koltuklarını neden söküp, sahaya fırlatıyorlar?" Bıçakçıoğlu dedi ki: - Seyircinin suçu yok. - Nasıl yok? - Üç lise ve yarım üniversite bitirmiş bir insan olarak "işin içyüzünü" size anlatacağım.

SELAHATTİN DUMAN
Çağla ile Güzide'yi kim böyle kanlı bıçaklı yaptı..
Belli ki önümüzdeki aylarda da Türkiye'nin iki önemli konusundan biri Çağla Şikel ile Güzide Duran ihtilafı olacak.. (Diğeri Hülya-Melih vak'ası) Eee! Bu durumda da biz medyaya vatandaşı bu konuda aydınlatmak düşer..Çağla Şikel: Tahsilini engellemek isteyen kıskanç arkadaşlarının ısrarıyla girdiği güzellik yarışmasında...

UĞUR DÜNDAR
Fenerbahçe zaferi hayatlarını kararttı
Pendikspor'a 2-1 yenilerek Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz maç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başarılarla dolu tarihinde kapkara bir sayfadır. Bu nedenle sarı lacivertli renklere gönül verenler, 14 Aralık 1999 tarihini hiç hatırlamak istemezler! Ama bana göre bu kötü sonuç, Fenerbahçe tarihinde yepyeni bir dönemin başlangıcı oldu.

GÜLAY GÖKTÜRK
Devlet bize "yazma" diyor
Karşı kıyıya varmanın çok önemli olduğu öyle zamanlar vardır ki, bunu göze alırsınız. Her adımınızı "ha patladı, ha patlayacak" korkusuyla, ecel terleri dökerek attığınız bu kısa yolculuğun sonunda derin bir nefes alırsınız.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Merkez Bankası genelge ile kararnameyi yok etti
Hiç öyle şey olur mu demeyin, bal gibi oldu. Bakanlar Kurulu, bir kararname ile "İthalatta Alınan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu"nu, yürürlükten kaldırdı. Aradan altı ay geçti. Merkez Bankası, bir genelge yayınlandı ve kaldırılan bu fonun tahsil edilmeye devam olunacağını açıkladı!..

METİN MÜNİR
Orhan Pamuk malı mı, mamalı mı?
Bir de bu çıktı şimdi başımıza. Orhan Pamuk yeni romanını satmak içim reklam yapmalı mı yapmamalı mı? Billboard'larda görünmeli mi görünmemeli mi? Ekran sohbetçileri ile chat yapmak için televizyon televizyon dolaşmalı mı dolaşmamalı mı? Anladığım kadarı ile, Türk romanının vatanı ve milleti...

ALİ POYRAZOGlU
İçimizdeki timsah!
Geleceğe sesinizi, ayak izlerinizi, yolculuğunuzun öyküsünü bırakabilmek için oturun anılarınızı yazmaya başlayın... "Bugüne kadar yaşadıklarınızı şöyle bir anlatın desem.." nerden başlardınız? Bırakın anlatmayı söz gider yazı kalır. "Oturun yazın" desem, "Yazacağım da ne olacak?" diyeceksiniz...

İLKER SARIER
Anne babalar üzülmeyin
Çarpık ve düzensiz bir toplumda zaten çeşitli "sancı"larla büyüyen gençlerin, duygu ve davranışlarını, kendi tiraj ve reytinglerine kurban edenleri, yerin dibine soktuğum yazıya gönderdiğiniz tebriklere, gönül dolusu teşekkürler. Şimdi, önce, kopartılan "budala" kıyamete Alman Lisesi velilerinin verdiği cevabı okuyalım...

SEDAT SERTOĞLU
Alman Lisesi
Bugün hepimiz Alman Liseli'yiz.. Çünkü, Türkiye'nin tartışmasız en iyi liselerinden biri olan Alman Lisesi'ne yapılanlardan sonra Alman Liseli olmaya karar verdim.. Hiç kimsenin Alman Lisesi'ni ve öğrencilerini "kötülemeye, aşağılamaya" hakkı yoktur.. Olmamalıdır.. Son zamanlarda bu okula yapılanlar...

NADİN TAŞÇIOĞLU
Ne olacak şimdi bu dövizin hali?
Döviz daha da düşecek mi? Yoksa yükselişin zamanı geldi mi? Bugünlerde en çok sorulan bu soruların cevabını bulmak sanıldığından da zor. Etraftan gelen tepkilere bakılırsa, döviz yükselirken de karın ağrıttı, düşerken de ağrıtıyor. Belli ki kriz sırasında döviz alanlar ne yapacağını şaşırmış durumda.

MEHMET TEZKAN
Derviş 'gayretli', siz de gayretli misiniz..
MHP lideri Bahçeli'nin taktiği belli oldu.. Faturayı Derviş'e keserek MHP'yi aklamak.. Krizin, bir yıldır çektiğimiz çilenin vebalini Derviş'e ödetmek.. Bahçeli'ye Derviş'i soruyorlar.. Gayretli diyor.. Başarılı olup olmadığını gayretleri sonunda göreceğiz.. Kendisini, partisini soyutluyor.. Bizim ilgimiz yok demeye getiriyor..

HINCAL ULUÇ
Gazeteciliğin zencileri, spor yazanlardır!.
Spor yazmak, gazeteciliğin zenciliğidir.. Ne alakası var?.. Bir beyazla, zenciyi evlendirin.. Çocuk zenci olur. Bir sarı ile zenciyi evlendirin.. Çocuk zenci olur. Bir kızılderili ile zenciyi evlendirin. Çocuk zenci olur.. Onların çocuklarına, torunlarına, daha da torunlarına, bir daha zenci girmesin.. Birden ortaya zenci bir bebek çıkar..

LEYLA UMAR
Liz'in resmini nasıl çektim?
Dünyanın en kötü fotoğrafçısı olduğumu bilenlerden adeta intikam aldım. Liz Taylor'un; Kaşıkçı'nın yatının güvertesinde çektiğim resimleri Paris Match dergisinin iki sayfasını kapladı. Geçen hafta Adnan Kaşıkçı'nın, Elizabeth Taylor'la görüşmem için harcadığı çabayı anlatacağımı söylemiştim.

ABDURAHMAN YILDIRIM
Ekonominin önüne iki önemli risk çıktı
Irak'ta savaş riskine Türkiye'nin yapacağı bir şey yok. Ancak kısmi vetonun sonucunda 4 Şubat'ta onaylanması tehlikeye düşen IMF kredisi konusunda yapacağı çok şey var . Merkez Bankası'nın her ay yaptığı İktisadi Yönelim Anketi hafta sonunda açıklandı. Bu ankete her ay 500-600 katılımcı cevap verir.

EMRE AKÖZ
Katil Kilink İstanbul'daydı
Yıllar önce Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü, Cüneyt Arkın'ın oynadığı Dünyayı Kurtaran Adam filmini, "utançla sunuyoruz" diye duyurmuştu da... Olay olmuştu! Birçok sinemasever teessüflerini bildirmiş; bunun üzerine kulüp özür dilemişti. Yeşilçam'ın kitsch ve absürd 'B' filmlerinin eğlenceli yönü...

REFİK DURBAŞ
Safaride buluşma
Kendi hayalinden bezmiş bir kadın, "umumi" telefondan birilerini aramakta... Sonunda "itfaiye"nin numarasını düşürür ve sorar: "Dünyanın yangın merdiveni nerede?" Çünkü ona göre çay bile olması gerektiği yerde, yani fincanın içinde durmaktadır. Fakat kendisi bu dünyanın, bu hayatın neresinde?

HAYRULLAH MAHMUD
Her Sabah, nette yeni bir Sabah
Emerson'un çok sevdiğim bir sözü vardır: "Dualarınıza dikkat edin, gerçekleşebilir!" diye... Bu bakımdan Sabah yönetimi olarak, önümüzdeki aydan itibaren uygulamaya başlanacak yepyeni bir projeyi hayata geçirme kararı aldık... Bundan böyle dünyanın neresinde olursanız olun, sanki bayiden satın alıyormuş gibi...

CAN BARTU
Vah zavallı Fener!
F.Bahçe bir garip takım. Ne kadar ağır adam varsa sahada. Bunu anlamak mümkün değil. Uche takımın en ağır futbolcularından biri, topa ikinci hamleyi yapamıyor. Defansta ayakta durabilen bir Mustafa Doğan var. Ama o da futboluyla değil, itiş kakışla bir şeyler yapmaya çalıştı. Orta sahan yok.

MEHMET BATURALP
Hüso'yu aradım
Maçın öncesinde tek endişem Litvanya takımından kolay basket yememizdi. Endişem Litvanya'nın çok tempolu oynayan bir takım olmasından kaynaklanıyordu. İlk periyot maalesef endişelerimin sahnelenmesi şeklinde geçti. Yaptığımız adam adama ve alan savunmaları etkili olmadı. Bu periyot 26-16 aleyhimize neticelendi.

SELİM SOYDAN
Fener bu değil
Maç yorumuma önce Ankaragücü takımı ile başlayacağım. A.Gücü'nün oyun taktiği diğer maçlara oranla tamamen farklıydı. Bilhassa orta saha, topu çok iyi kullanan oyunculardan kurulduğu için Başkent ekibi maçın da hakimi oldu. Savunması da çok değişikti. Topu olanaklar ölçüsünde sahada tutarak oyuna yön verdiler.

ERMAN TOROĞLU
Türkan Şoray!
Aşk, ihtiras; kötü adam, iyi adam; iyi çocuk, kötü çocuk... Öyle bir maç ki, hepsi var. Hatta tribünlerden atılan sustalı bıçak bile var. Bir hakem seyrettim, mükemmel. Maçtaki en büyük hatasını 72. dakikada yaptı. Koray Gencerler'in hiç gereksiz ve çok geç kaldırdığı bir bayrağa takıldı, avantaj uygulayacakken döndü, ofsayt verdi.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap