kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Fener bu değil

Maç yorumuma önce Ankaragücü takımı ile başlayacağım. A.Gücü'nün oyun taktiği diğer maçlara oranla tamamen farklıydı. Bilhassa orta saha, topu çok iyi kullanan oyunculardan kurulduğu için Başkent ekibi maçın da hakimi oldu. Savunması da çok değişikti. Topu olanaklar ölçüsünde sahada tutarak oyuna yön verdiler. Hatta top kaleciye yaklaşınca, oyuna kalecinin paslarının da yön vermeye başladığını gördüm.

Fenerbahçe'ye gelince... Öncelikle futbolculara bir çift sözüm var; maalesef futbolcuların, giydikleri formanın sorumluluğunun hiç farkında olmadıklarını görüyorum. F.Bahçe gibi büyük bir takımda oynayan futbolcuların bu kadar çok pas hatası yapmaya hakları yoktur.

Bu kayıplar neden?
F.Bahçe neden bu kadar kolay kaybediyor? Tartışılması gereken 3 konu var:

1 Yeni teknik direktör Lorant'la oynanan 3 lig maçında kaybedilen 6 puan var. Zirve yarışındaki rakipleri puan kaybederken, şampiyonluğa oynayan F.Bahçe'nin mutlaka kazanması gerekirdi.

2 Çok önemli bir konu; savunma sistemi. Kaybedilen Samsun ve Ankaragücü maçlarına bakın. Hatta Kadıköy'de kazanılan İstanbulspor maçında dahi, savunmadaki futbolcuların verdiği açıklar, bu bölgedeki vahim sorunları açıkça gösteriyor.

3 Dünkü yenilginin bir başka önemli nedeni ve tartışılması gereken konusu da takım tertibi ve yapılmayan transferler.

Dün akşam A.Gücü'nün bu kadar hakim oynamasının nedenlerinin en başında F.Bahçe'nin son derece yavaş, temposuz bir futbol sergilemesi geliyor. Bu temposuz oyun, rakibe hem istediği gibi futbol oynama imkanı verdi, hem de maça kolaylıkla yön vermelerine yardımcı oldu.

Maçın hakemi Ali Aydın'a gelince; ilk yarıyı son derece tempolu, oyunu kesmeden idare etti. İkinci yarıda ise maçın hakimiyetini kısmen kaybetti.

Bir başka önemli konudan daha bahsetmek istiyorum. Son haftalarda moda olan koltukların kırılıp sahaya atılması sahnesini dün de üzülerek seyrettim.

Ve acı ama gerçek: F.Bahçe, kaybedilen bu puanları mumla arayacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır