kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Alman Lisesi

Bugün hepimiz Alman Liseli'yiz.. Çünkü, Türkiye'nin tartışmasız en iyi liselerinden biri olan Alman Lisesi'ne yapılanlardan sonra Alman Liseli olmaya karar verdim.. Hiç kimsenin Alman Lisesi'ni ve öğrencilerini "kötülemeye, aşağılamaya" hakkı yoktur.. Olmamalıdır.. Son zamanlarda bu okula yapılanlar, "ayıp" kavramının çok ötesine geçmiştir.. Yeter artık...

Bu okulda okuyan 751 öğrenciden biri de, bugün benim..

Hem yakınlarım hem arkadaşlarım var Alman Lisesi mezunu.. Bu okulun ne kadar iyi bir okul olduğunu, onların hayattaki başarılarına bakınca çok daha iyi anlıyorum..

Dersleri ne kadar ağır olursa olsun, onun için Alman Liseli'yim bugün.. Sizleri de Alman Liseli olmaya davet ediyorum.. Hatta Almanca bilsem, kalkıp gidip bu okulda derse bile girebilirim.. Şimdi sizlere, Alman Lisesi 11-E sınıfında çocuğu okuyan bir veliden, H. Cevad Özdil'den aldığım bir mesajın özetini ileteceğim.. Okuyun ve medyanın, reyting uğruna bu okulun öğrencilerine yaptıklarına karşı bir babanın tepkisini paylaşın:

"Bildiğiniz gibi son günlerde, yazılı ve görsel medyada gerçek dışı iddialara dayanılarak, Alman Lisesi ve öğrencileri toplum gözünde suçlu duruma düşürülmek ve damgalanmak istenmektedir. Çocuğumun ve arkadaşlarının sırtından, ölümleri de kullanabilen bir reyting savaşı yapılmaktadır. Sizi, çocuğumu, 750 arkadaşını ve onların ailelerini korumaya davet ediyorum. Buna izin vermeyiniz. Yapılan yayınlar, kendilerine olumlu bir gelecek yaratabilme yanında, ülkelerine ve insanlığa yararlı bir birey olabilme çabası ve uğraşı içinde ilk gençliklerini yaşayan çocuğum ve 750 arkadaşının ruhsal, duygusal, bireysel ve toplumsal durumlarına giderilmesi güç zararlar vermektedir.. Sizden, geleceğimizin teminatı dediğim ve canımdan çok sevdiğim çocuğuma ve onun 750 arkadaşına yapılan bu çirkin saldırıların daha fazla artmadan durdurulması ve onlardan özür dilenmesinin sağlanması için, yardımlarınızı esirgememenizi diliyorum..."

Ben Alman Lisesi'nde okuyan H. Cevad Özdil'in çocuğu ve onun 750 arkadaşı ile ailelerinden, bu kıymetli okulun yönetim ve öğretmenlerinden, medyada yapılanlar nedeniyle özür diliyorum..

Sizler de değerli okurlarımız, anneler, babalar; bir an kendi çocuğunuzun bu okulda öğrenci olduğunu düşünün.. Ne hissederdiniz bu yapılan yayınlardan sonra?

Çocuğunuzun, durduk yerde, hiçbir suçu olmadığı halde, aynı genelleme içine alınması hem sizlerin, hem de çocuğunuzun üzerinde nasıl olumsuz bir etki yapardı, lütfen bir düşünün..

Yazımızı, başladığımız cümle ile bitirelim:

"Ben bugün Alman Liseli'yim.. İnanıyorum ki, sizler de Alman Liseli'siniz..."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır