kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Fenerbahçe zaferi hayatlarını kararttı

Pendikspor'a 2-1 yenilerek Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz maç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başarılarla dolu tarihinde kapkara bir sayfadır. Bu nedenle sarı lacivertli renklere gönül verenler, 14 Aralık 1999 tarihini hiç hatırlamak istemezler!

Ama bana göre bu kötü sonuç, Fenerbahçe tarihinde yepyeni bir dönemin başlangıcı oldu. Buna bir dönüm noktası da diyebiliriz.

Çünkü Pendikspor yenilgisinin ardından gelen başarısızlıklar, yönetimi olağanüstü kongreye götürdü ve Başkan Aziz Yıldırım, büyük oy farkıyla yeniden seçildi. Kongre bu destekle Yıldırım'a "Senin başarılı olacağına inanıyor ve bekliyoruz!" mesajını vermişti.. Sonrasını hep birlikte yaşadık.

Dünyaca ünlü Batı kulüplerini bile imrendirecek tesisler... Cumhuriyet tarihimizin en büyük spor anıtlarından biri olan Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndaki büyüleyici değişim... Ve yıllardır özlemi duyulan şampiyonluk...

"Pendikspor Yenilgisi Madalyonu'nun Fenerbahçe tarafındaki görünümü böyle. Ama bir de öbür yüzü var. Orada ise bol keseden yapılan vaatler, tutulmayan sözler, ödenmeyen transfer paraları ve bir yığın çirkinlik görüyoruz. Şimdi size bunları anlatacağım:

Pendiksporlu futbolcular, sahaya çıkmadan önce ısınma hareketleri yaparken, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Yılmaz, soyunma odasına girerek şu sözü veriyor:

"Fenerbahçe'yi yenin, benden size birer daire!"

Transfer alacaklarını tahsil ederken büyük güçlük çeken futbolcular, hiç hesapta yokken ev sahibi olacaklarını duyunca, sevinçten havaya sıçrıyorlar!.. Hele dairelerin idman sahasına sadece 100 metre uzaktaki 150 blokluk dev kooperatiften verilecek olması, sevinçlerini bir kat daha arttırıyor. Müteahhit Yılmaz, aynı açıklamayı, yerel basına da yapıyor. Ev sahibi olma hayaliyle sahaya fırlayan Pendiksporlular, mucizevi sonuçla Fenerbahçe'yi 2-1 yenip, elemeyi başarıyorlar.

Ancak zaferin coşkusu pek fazla sürmüyor. Çünkü maç öncesi mangalda kül bırakmayan müteahhit, yan çizmeye başlıyor. Bunun üzerine devreye, hem Pendik Belediyesi'nin hem de kulübün başkanı olan Erol Kaya giriyor ve Teknik Direktör Kamil Erdem'e şunları söylüyor:

"Müteahhit arkadaşımız size birer daire sözü vermiş. Ama bu yük ona ağır gelir! Futbolcularımızın kulüpten 4-7 milyar lira arasında değişen alacakları var. (O tarihlerde dolar kuru 500 bin lira civarında) Gelin bu borçları silelim, sporcu kardeşlerimizin kooperatif taksitlerini ben ödeyeyim! Üstünü de Mahmut Yılmaz tamamlasın!

Üstelik sadece kadroda yer alan oyuncuları değil, tüm futbolcularımızı ev sahibi yapmış olalım!"

Pendikspor'u amatör kümeden alıp, Fenerbahçe gibi bir "dev"i yenebilecek başarı çizgisine taşıyan Teknik Direktör Kamil Erdem, sporcularla tek tek görüşüp, hepsini ikna ediyor. Futbolcular, kadro dışı kalan arkadaşlarının da ev sahibi olmalarını sağlamak için bu öneriye "hayır" demiyorlar!

Başkan Erol Kaya bir basın toplantısı düzenleyerek kararı açıklıyor. Müteahhit yönetici de sporcuların kooperatife üyelik kartlarını dağıtıyor. Ayrıca hepsine, evlerinin 31 Ocak 2001 tarihinde biteceğini taahhüd eden belgeler veriliyor. Ardından basının önünde, 28 dairelik yepyeni bir blokun temeli atılıyor...

***
Buraya kadar herşey, adeta bir rüya gibi gelişiyor!.. Ama bu rüya, çok geçmeden kabusa dönüşüyor! Kabası bittikten sonra inşaattan çekilen müteahhit, çivi bile çakmamakta direniyor! Sporculara "İsterseniz böyle teslim edeyim!" diyor. Erol Kaya ise artık belediye başkanı değil!. Aldatılan futbolcular, neye uğradıklarını şaşırmış durumdalar. Çünkü evlerin bitmesi için 15 milyar lira civarında bir masraf yapmaları gerekiyor. Hepsi "Keşke transfer taksitlerimizi almış olsaydık. O parayla zaten ev sahibi olurduk!" diye hayıflanıyorlar.

Alacaklı futbolcular, ertesi sezon, bir dağıtma operasyonuyla başka kulüplere satılmışlar!

Teknik Direktör Kamil Erdem ise, şimdi Beylerbeyi'ni çalıştırıyor.

Anlaşılan Fenerbahçe zaferi, Pendiksporlu futbolcuların hayatlarını karartmış.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır