kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Terörle kumar olmaz
Arafat'ı silen İsrail dostunu düşmanını ayıramayan yönetimlerin belâlı yanlışına düşüyor. Dünyanın başına çorap örüyor. Kitlesel ölümlerle sonuçlanan terör saldırıları nedeniyle İsrail hükümeti "saldırıların doğrudan sorumlusu" ilân ettiği Arafat'la tüm ilişkilerini kesme kararı aldı.

ÇETİN ALTAN
Yine bir Şeker Bayramı arifesi...
Henüz taşranın, Ankara egemenliğini ele geçirip, İstanbul Dükalığı'nı hızla çürük bir kalbura çevirmediği dönemlerde; İstanbul basınındaki 2. Meşrutiyet'den kalma, anlı şanlı köşe yazarları; her Şeker Bayramı ile Kurban Bayramı'nda, çocukluklarındaki eski bayramları yazarlardı ballandıra ballandıra...

HAŞMET BABAOĞLU
Galatasaray'ın düşündürdükleri...
Zengin ve mutlu aile fotoğraflarının tam orta yerinden yırtılmaları ne zaman başlar? Geniş olmakla övünen aileler ne zaman küçülür; küçülür, çekirdek aile bile olamayacak kadar küçülür? "Parada pulda gözüm yok, ben sadece hakkımı istiyorum" gibi insani ve sıradan bir ifadenin "çevre kirliliğine" yol açtığına ne zaman rastlarız?

ERDAL BİLALLAR
Eyvah! Tantan da mı?
Gördünüz mü? Yasaların emrettiğini yerine getiren, yasalar emrettiği(!) için işadamlarını gece yarısı evinden alıp götüren, nam olsun diye bileklerine kelepçe geçiren, hırsızların, uğursuzların korkulu rüyası Saadettin Tantan, Fatih Belediye Başkanlığı sırasında yasaları çiğnemiş...

MURAT BİRSEL
Çankaya'ya bir ayna tutalım!
Cumhurbaşkanı Sezer'in Çankaya'daki tavrı konusunda son günlerde basında çok yazıldı, çizildi... "Cumhurbaşkanı değil, sanki bir muhalefet lideri gibi davranıyor" denildi... Bunların hiçbirine girmeyeceğim... Başka bir gözlemim var: Cumhurbaşkanımız gülmüyor!

YAVUZ DONAT
Denktaş: 'İnşallah...'
Rauf Denktaş "Ankara Barosu'nun konuğu olarak" Ankara'daydı. Baro Başkanı Avukat Sadık Erdoğan'ın "Denktaş onuruna" verdiği yemeğe davetliydik. "Gece boyunca" Cumhurbaşkanı Denktaş'ı dinledik. Büyük bir "deneyim küpü." Ömrünü Kıbrıs davasına vermiş bir "ulusal kahraman."

SELAHATTİN DUMAN
Kadının ahı, tahtından indirir şahı..
Siz siz olun yukarıya başlık niyetine attığım bu lafa kulak verin, kadınların yoluna çıkmayın.. Ben öyle yapıyorum ama bazı fiştekçiler yine de çevremdekileri kışkırtmaktan vazgeçmiyorlar.. Biz zaten ölmüşüz.. Tövbe tövbe.. Elinizde tuttuğunuz bu mevkutenin birkaç gün önceki sayısında "Geleneksel 1'inci Duygu Asena Kuru Fasulye Festivali" ...

ŞELALE KADAK
Mezarlıkta 5 bin proje var!
Müteahhitler Birliği'nde değişim rüzgarları esiyor. 12 yıllık Başkan Kadir Sever'in koltuğu bu kez kesin olarak bıraktığını duyurmuştuk. 24 Ocak'ta genel kurulunu yaparak yeni başkanını belirleyecek olan Birliğik'te koltuğa kimin oturacağı da belli olmuş.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Dünya ve Türkiye Usame'lerle dolu
Mesele Usame olmamakta! Bir kere Usame haline geldiniz mi insan soyunun binlerce yıl içinde geliştirmeye çalıştığı değerler sisteminden kopar ve yeni açıklanan video bandında görüldüğü gibi, hemcinslerinizin ölümüne sevinmeye başlarsınız. Ne yazık ki dünyadaki birçok tartışma gibi Usame meselesi de yanlış yöne kaymakta.

İLKER SARIER
Klonlama bunlar
Gazetelerden birinin arka sayfasındaki fotoğrafına dalıp gitmişim manken Ayşe Hatun Önal'ın... Hani Hülya Avşar'ın kocasıyla bir ara adı çıkan kız var ya işte o... Etiler'de yeni bir ev aramaya başlamış... Şimdi Korukent'te oturuyormuş, ama 1 yaşındaki köpeği yüzünden yeni bir eve çıkmak zorundaymış, evine sığmıyormuş...

ERDOĞAN SEVGİN
Zincirleri kıralım...
Hemen her kanalda "Spor Haberleri" ana haber bülteninden sonra ekrana gelir. Süresi en çok 10 dakikadır. Spor dünyasında yeri yerinden oynatacak haber de olsa, yaprak da kımıldamasa bu süre değişmez. Neden? Çok önemli olaylarda neden süreyi uzatmazlar.

MEHMET TEZKAN
Çağdaş devlet vergi mi alır, yoksa haraç mı keser?
Çok fazla üzerinde durulmadı ama Mesut Yılmaz'ın sözleri önemliydi.. Başbakan Yardımcısı, 'devlet yakaladığından vergi alıyor' dedi.. Yani kaçanın peşine düşmüyor.. Neden?.. Sırtını KDV'ye dayamış da ondan.. Diğeri uzun iş.. Vergi kaçıranı bulacaksın..

HINCAL ULUÇ
Bugünün Dünya Düşünürleri ve Atatürk: 2!..
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları arasında ikinci baskısı yapılan Prof. Dr. Özer Ozankaya'nın "Dünya Düşünürleri gözüyle Atatürk ve Cumhuriyeti" adlı kitabı her Atatürkçü'nün kitaplığında olması gereken bir eser. Prof. Ozankaya bugün yaşayan dünya liderlerine Atatürk'ü sormuş..

MEHMET NURİ YILMAZ
Ramazan bereketiyle bayramı yaşamak
Toplumumuzun din”, ahlak” ve sosyal hayatında önemli bir yeri olan Mübarek Ramazan Ayı'nın idraki ve ihyasıyla yaşadığımız dopdolu günleri geride bırakarak yarın Ramazan Bayramı'nı bir kere daha idrak etmiş olacağız. Yüce Allah'ın emrini yerine getirmek ve rızasını kazanmak için bir ay müddetle orucumuzu zevkle tutarak kulluk borcumuzu ifaya çalıştık.

HAYRULLAH MAHMUD
Hangi ahlak
1994 yılının yaz aylarıydı... Daha 20'li yaşlarımın başındaydım... Çiçeği burnunda, taze bir gazeteci olarak Sabah'ın Yazı İşleri toplantılarına girerdim... Görevim Yayın Danışmanlığı'ydı... Genç kuşağın yaşam tarzını, felsefesini ve hayattan beklentilerini aktarıyordum... İşte o günlerden biriydi... Yazı İşleri toplantısında, gazetenin ekonomi editörü Necati Doğru'dan...

EMRE AKÖZ
Hani benim bilinçdışım?
Psikiyatrist Talat Parman ve arkadaşları (Ayça Gürdal, Raşit Tükel, Levent Kayaalp, Elda Abrevya ve diğerleri), Psikanaliz Yazıları adıyla bir kitap dizisi hazırlıyor. Şimdiye kadar üç özel sayı çıktı Bağlam Yayınları'ndan: Düşlerin Yorumu, Kadınlık, Yalnızlık... Talat Parman'ı ve Raşit Tükel'i tanırım. Sadece hasta tedavisi ile uğraşmakla kalmazlar.

REFİK DURBAŞ
Yolcu tendir yol bedense...
Divan şiiri bir anlamda "mazmun"ların şiiriydi. Dr.İskender Pala'nın "Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü"nden aktarayım: "Sözgelimi sevgilinin ağzı için, klişeleşmiş birer mecâz olan "âb-ı hayât, gül, gonca, şarab ve la'l" mazmunları kullanılır." Şiire başladığım yılları hatırlıyorum. Turgut Uyar, "Geyikli Gece" şiirini mi yazmış, o günlerin şiirlerinin neredeyse hemen hepsinde bir...

CAN BARTU
F.Bahçe böyle oynasın yeter
F.Bahçe için çok zor maçtı. Herkes kolay sanıyordu ama üst üste 3 kere kaybettikten sonra bu soğukta oynamak o kadar basit değildi. Bu galibiyet için futbolcuları kutlamak lazım. F.Bahçe, Andersson'un kafasına topu nasıl atacağını nihayet öğrenmiş? O tenkit edilen Andersson, ki bunlar haklıydı, demek doğru kullanıldığında iyi şeyler yapabiliyormuş.

SELİM SOYDAN
Gerilmeyin artık
F.Bahçeli futbolcular, son üç maçta elde ettikleri neticeler ve oynadıkları kötü futbol yüzünden Bursa maçına çok gergin çıktı. Gerginlik arttıkça, oyundan kaçma tehlikesi de artar. Futbolda buna çok rastlanır. Futbolcular istedikleri gibi topa hükmedemezler ve bu yüzden de bir sürü bahane bulurlar. Sahada adeta saklanır, hiç sorumluluk almak istemezler.

ERMAN TOROĞLU
Neyin küfrü?
Dün gece F.Bahçe seyircisini anlamak mümkün değildi. Sahadaki en iyi adamlardan biri olan hakeme, devamlı küfrettiler. Aslında Ali Aydın, özellikle büyük takımların kendi sahalarında isteyeceği bir hakem tipi değil. Bu tip hakem, onlara deplasmanda lazım. Çünkü gördüğünü çalıyor. Yanlış yapmıyor mu, yapıyor.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır