kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
TÜSİAD'ın 13 isteği arasında, Apo'nun asılmaması, Kürt partisi kurulması ve 12 Eylül'e yargı yolu açılması da var
13 köklü öneri
TÜSİAD, Türkiye'nin siyasi, hukuki ve idari yapısını kökünden değiştirecek önerilerde bulundu. Çok tartışılacak 13 önerinin başında ölüm cezasının sadece savaş ve benzeri durumlarda uygulanması isteği geliyor. Bunun anlamı: Öcalan idam edilmesin.
İmam Hatiplere set
Bir başka köklü öneri de etnik partiler kurulmasına imkan verilmesi. Bu da Kürt partisine izin verilsi anlamına geliyor. İmam hatip liseleri sayısının sınırlandırılmasını ve bu okullara kız öğrenci alınmamasını isteyen patronların diğer önemli önerileri şöyle:
Baraj düşürülsün
Partilere seçim ittifakı imkanı sağlansın. Belediye seçimleri iki turlu sisteme göre yapılsın. Seçimlerde baraj yüzde 5'e düşürülsün. MGK'nın yetkileri sınırlandırılsın. 12 Eylül dönemi işlemlerine karşı yargı yolu açılsın.


Yine aynı adam
Maraş olaylarını başlatan Ökkeş Şendiller, 22 yıl sonra Ankara'da esnafı kışkırtanlar arasında çıktı. Şendiller'i, eylem sırasında çekilen görüntüler ele verdi. En önde "Ya Allah Bismillah, Allahuekber" sloganları atan Şendiller'in, polisle çatışan grubu tahrik ettiği belirlendi.

Cumhuriyet'in finansörü Çapan
Esenyurt Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan Günay Çapan gazetenin finansal işlerini yöneten Yenigün Holding'in ortağı. Bir süre önce kurulan holdinge 2 milyon dolar veren Çapanlar'ın hissesi yüzde 20'yi buluyor.

Gazi Erçel için jet inceleme
Devalüasyon öncesi 4 milyar dolarlık satış incelemeye alındı. Merkez Bankası eski Başkanı Erçel için çifte inceleme başlatıldı. Başsavcı Kanadoğlu'nun suç duyurusu üzerine Ecevit, Erçel için ön inceleme izni verdi. Müfettişler "gizli devlet bilgilerini açıkladığı ve kendi menfaatine kullandığı" iddiasını araştıracak.

CHP'den bir ağır top daha gitti
Murat Karayalçın da CHP'den istifa etti. Karayalçın gerekçe olarak "Parti hukukuna ve parti içi demokrasiye aykırı uygulamaları" gösterdi. CHP'den bugün de İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve Erzincan İl Örgütü istifa edecek.

"Revizyonu yap dolar 1 milyon liraya geriler"
Sabancı, hükümetin istifasına karşı çıktı, "Bu işi bu hale getirenler, düzeltmek için yola devam etmeli. İstifa yok, istifa yanlış" dedi. Hükümette revizyonun yeni fırsatlar yaratacağını söyleyen Sabancı iddialı: "Revizyonu yap, dolar 1 milyona iner."

Benzine 9 günde 2. Büyük zam
Akaryakıt ürünlerine dün geceden geçerli olmak üzere yüzde 11 zam yapıldı. Süper benzin Ankara'da 956 bin 600, İstanbul'da ise 959 bin 400 liradan satılacak. Benzine 9 gün önce yüzde 20.97 zam yapılmıştı. Yeni zamla LPG ürünleri de yüzde 12 artırıldı.

Hülya erken öttü kaybetti
Vergi şampiyonu olacağını açıklayan Avşar, Beyaz'a geçilince esprili nasihat aldı. Beyaz, ödeyeceği 985 milyarlık vergiyle sanatçılar arasında birinci olunca, Avşar ünlü komedyeni aradı ve sordu: "Nasıl becerdin?" Beyaz cevabı yapıştırdı: "Siz erken öttünüz. Erken öten horozun ümüğünü sıkarlar." Şovmen Beyaz, kriz nedeniyle vergi taksidini ödemekte zorlanacağını söyledi.

GÜNÜN İÇİNDEN

Doğu'da kar var
Klonlanan tez çok yaşamadı!
Gebze'de vahşet
Dört kişiye can verecek
Polis katili yakalandı

POLİTİKA

Danışmanlardan çirkin teklif
Seviyeli atışma!
Eski vekil estiriyor
DSP'de Ecevit'e rakip
DSP Grubu karıştı
Sütü bozuk denir mi?

EKONOMİ

Program yarına kaldı
Kahraman olun yoksa siyasi mevta olacaksınız
'Aldım-verdim' tartışması
İTO: Çözümü sokakta değil Meclis'te arayın

SPOR

Jardel'siz olur
Ahmet 1.5 milyon $
Bize bu yakışır
İste Rüştü'nün sırrı
Baliç kaza geçirdi
Gençlerbirliği dağılıyor


IsNet

Altın
Dolar
Mark
Euro
Borsa
73.000.000
1.258.000
574.000
1.113.000
9.026

Medyasoft

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
15/23
06/14
08/16
11/22
08/13
11/20
09/15
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
04/15
09/16
14/21
11/21
13/18
14/22
07/19


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-24-26-27-30-37

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır