kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sütü bozuk denir mi?


FP'li Bekir Sobacı Genel Kurul'da 28 Şubatçılara sütü bozuk deyince tartışma çıktı. Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu küplere bindi
Başbakanlık teşkilatında değişiklik yapılarak İnsan Hakları Başkanlığı kurulmasına dair kanun tasarısını ele alan Meclis Genel Kurulu'nda "sütü bozuk" tartışması yaşandı. FP Tokat Milletvekili Bekir Sobacı, 28 Şubatçıları "sütü bozuk", MHP lideri Bahçeli'yi ise "provokatör" ilan etti. Sobacı'ya kızan Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, "28 Şubat bir cumhuriyettir. Beğenmiyorsan milletvekilliğinden istifa edersin" dedi. Sobacı, "İnsan hakları ihlalini yapan devlettir. Bu yasa insan haklarını bu ülkeye biz getiririz mantığının ürünüdür" dedi.

KİMİN SÜTÜ BOZUK?
Bu sözlerine iktidar partisi milletvekilleri tepki gösterirken eleştirilerini sertleştiren Sobacı, asıl provokatörün "FP ve DYP dinlensin" diyen MHP lideri Bahçeli olduğunu ileri sürdü. Sobacı, "Provokasyon var diyorsunuz. Provokasyonu Meclis'te aramayın. FP ve DYP dinlensin diyenler provokatiftir. Sütü bozuk 28 Şubat sürecinden kurtulmalıyız" dedi.

Bunun üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, "Sen kimseye sütü bozuk diyemezsin" dedi ve sözünü keserek "28 Şubat bir cumhuriyettir. Siz böyle konuşmaya devam ederseniz 28 Şubat bin yıl devam eder. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sütü bozuk diyemezsin. Kimin sütü bozuk o belli değil" dedi.

"Ne hakla müdahale ediyorsun" diye bağıran Sobacı'ya karşılık veren Sökmenoğlu, "Laik demokratik sosyal hukuk devletini zedeleyemezsin. Ülkenin sırat köprüsünden geçtiğini anlamıyor musun. Beğenmiyorsan milletvekilliğinden istifa eder, gidersin" diye konuştu. Sökmenoğlu daha sonra oturuma ara verdi. Genel Kurul'un tekrar açılmasından sonra ise Sökmenoğlu'nun, "Divan olarak milletvekilini kınıyorum" sözlerini DSP ve MHP'liler alkışlarken, FP'li Avni Doğan, "FP grubu olarak konuşmanın hiç bir kelimesine katılmıyoruz" diye tepkisini belirtti. Genel Kurul salonundan ayrılan Sobacı "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir ifadesinin olmadığını" öne sürdü.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır