kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Seviyeli atışma!


DYP Lideri Çiller'in TBMM Başkanı İzgi'yi ziyareti sırasında fıkra gibi diyaloglar yaşandı. İzgi, kendisine gülerek çıkışan Çiller'e "Benim dediğimi anlamakta gecikiyorsunuz" dedi
TBMM Başkanı Ömer İzgi, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i makamında kabul ederek bir süre görüştü. Görüşme sırasında Çiller ile İzgi arasında erken seçim ve bazı yasaların öncelikli çıkarılması konusunda tartışmalı bir diyalog gelişti. Çiller'in seçim yasasında yapılması gereken değişikleri sıralaması üzerine, İzgi, "Bu konuda partilerin uzlaşması lazım" dedi ve diyalog şu şekilde gelişti:

"BEN ÖYLE ANLADIM"
* Çiller: Sizin algıladığınız biçimle, benim ifade etmek istediğim arasında büyük fark var. Sayın Meclis Başkanı seçime bağlı, seçimi öne alan bir yasadan bahsediyor. Halbuki ben Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve parti harcamalarının seçim sathındaki değişikliğinden bahsediyorum.

* İzgi: Efendim öyle birşey demedim.

* Çiller: Seçimle ilgili değil... Seçim olsun veya olmasın Seçim Yasası değişikliğini millet bekliyor. Bu yasaların erken seçim kararıyla ilgili değildir. Özde milletin beklentisidir.

* İzgi: Benim söylediğim sizin milletin yeni bir seçim istediği yönündeki düşüncenizi ele aldım. Seçime gidebilmek için anayasal kurallardan bahsettim. Ama şu getirdiğiniz konu seçimle ilgili değil, erken seçim olsa da olmasa da gündeme gelebilir. Bu konuda herhangi bir beyanda bulunmadım. Benim söylediklerim tam olarak anlaşılmadı veya ben anlatamadım.

* Çiller: Hayır. Biz, "şu yasalar değişsin" diyoruz. Erken seçimi size getiriyor değiliz. Size getirdiğimiz şey şu yasa değişikliğinin olmasın. Yani, "erken seçim olsun mu olmasın mı, hadi bu kararı aldırın" demiyoruz ki. Biz diyoruz ki, "şu yasaları ele alalım, öne alalım"

* İzgi: Bunu her zaman ele alabiliriz.

* Çiller: Tamam. Bu ziyaretin amacı bu sakın yanlış anlaşılmasın.

* İzgi: Bu konular seçimle ilgili değil, her zaman Meclis'te görüşülmesi gereken konulardır. Siz çok güldünüz ama ben sizin dediğinizi anladım. Galiba benim dediğimi siz anlamakta gecikiyorsunuz. Ben bu konulara karşı olma durumunda olması mümkün olmayan birisiyim. TBMM Başkanıyım. Verilin bir teklifi varsa onun gündeme alınması benim görevimdir...

* Çiller: Peki, millet; Meclis Başkanı'nı duydu.

* İzgi: Evet duydu.

KEKİK ÇAYI İÇTİLER
Çiller ile İzgi arasındaki bu seviyeli ancak zaman zaman gergin atışma sonrası taraflar, İzgi'nin ikram ettiği ve teskin edici özelliği bulunan kekik çayı içtiler.

Bu görüşme sonrası TBMM Başkanı ömer İzgi, Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı da kabul etti. Kutan, görüşme sırasında kriz ortamına rağmen, "teknokratlar hükümeti" gibi alternatiflere sıcak bakmadıklarını açıkladı.

BİR TÜRLÜ ANLAŞAMADILAR
Çiller, İzgi'ye Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi ile ilgili bir iyi niyet ziyareti yaptı. Çiller bir ara İzgi'ye gülerek"Başkanımızın algıladığı ile benim anlatmak istediğim arasında büyük fark var" dedi, bu söz üzerine kızan İzgi "Dediğimi anlamakta güçlük çekiyorsunuz" diye çıkıştı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır