kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Doğu'da kar var


Baharı erken yaşayan Doğu Anadolu yine kara teslim oldu. Batı'da ise hava sıcaklıkları düşüyor ve yağmur bekleniyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde son bir aydır yaşanan güneşli bahar günlerinin ardından kış geri geldi. Erzurum, Kars ve Ardahan'da önceki akşam başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bu illere bağlı birçok ilçenin, köyler ile ulaşım bağlantısı kesildi. Kar yağışı özellikle Erzurum'un Tekman, Çat ilçelerinde etkili oldu. Bölgede başlayan şiddetli fırtına elektrik kesintisine neden oldu. Kar kalınlığı Erzurum'un yüksek kesimlerinde 50 santimetreyi buldu. Merkezde ise kar kalınlığı 15 santim olarak belirlendi. Bölgede aniden bastıran kış vatandaşı mağdur etti. Erzurum-Ağrı, Erzurum-Trabzon ve Erzurum-Kars karayolunda ulaşım zaman zaman aksadı. Birçok kaza meydana geldi ama can kaybı olmadı. Kar yağışı sadece Doğu'yu etkilemedi.

RİZE'DE DE KARA KIŞ
Rize ve çevresinde de şu günlerde kara kış yaşanıyor. Kentte son günlerde etkili olan sis önceki geceden itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı. Erciyes'te ise kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Bu arada meteoroloji yetkilileri Batı bölgelerinde hafta sonu hava sıcaklığının biraz düşeceğini ve sağanak yağışın olacağını belirtti.

Hafta sonunda hava

* İSTANBUL
Cumartesİ ve Pazar günü Marmara Bölgesi ve İstanbul'da sağanak yağış var. Hava sıcaklıklarının 3 ile 5 derece arasında düşmesi beklenirken, özellikle İstanbul'da yağış anındaki sıcaklığın 18 derece olacağı tahmin ediliyor.

*İZMİR
Hafta sonu Ege Bölgesi ve İzmir'de sağanak yağış olacak. Hava sıcaklığı özellikle İzmir'de 2-3 derece düşecek.

* ANKARA
Başkentliler bu hafta sonunu İstanbul ve İzmirliler'e oranla yağışsız geçirecek. Ankara'da hafta sonu parçalı bulutlu bir hava yaşanacak. Meteoroloji yetkilileri kentte ortalama sıcaklıkların 18 ile 20 derece arasında olacağını söyledi.

Kenan TAŞKIN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır