kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Eski vekil estiriyor


ANAP'lı eski milletvekili Yıldırım Aktürk, önceki gün Meclis'e gelerek başta ANAP'lı vekiller olmak üzere önüne gelene küfür yağdırdı
Yıldırım Aktürk, dün de üyesi olduğu TÜSİAD'ın toplantısında sahneye çıktı. "Ecevit huzurevine" dedi, bayan üyelerin önünde el-kol hareketi yaptı

ANAP Uşak eski Milletvekili Yıldırım Aktürk, önceki gün Meclis Genel Kurulu'nda bütçe yasası görüşülürken, ortalığı birbirine kattı. Hazine'nin iç borçlanma senetlerine ilişkin "Senetlerin vade, faiz ve diğer şartları ile görev zararının tespitine ilişkin usul ve esaslar, Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanın teklifi üzerine, Başbakan tarafından belirlenir" hükmüne sinirlendiği öğrenilen Aktürk, "Bu tasarı maddesi çıkarsa darbe olur" diyerek etrafındakileri hakaret yağmuruna tuttu.

ANAP kulisine gelen Aktürk, Maliye Bakanı Sümer Oral'ı aradı. Bulamayınca da ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan'a, "Bu yasadaki bir madde Anayasa'ya aykırı. Çıkarsa darbe olur. Bulun o Maliye Bakanı'nı, hesap versin. Hepiniz Yüce Divan'da yargılanacaksınız. Derviş'i de yıpratıyorsunuz" dedi.

ORAL'A SIKI TAKİP
Diğer grup başkanvekillerine de benzer sözler söyleyen Aktürk, daha sonra Genel Kurul'a girmekte olan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ı yakaladı. Omuzunu dürterek, "O puşt Maliye Bakanı'nı getirin. Bu yasa çıkmasın" diye bağırdı. Başta şaşıran ve "Sayın Aktürk bu nasıl konuşma?" diyen Okuyan, Aktürk'ün hakaretlerini sürdürmesi üzerine ise "Defol git" karşılığını verdi. Aktürk hışımla kulisten ayrıldı.

Bir süre sonra Sümer Oral, kulise geldi. Bu sırada Aktürk de kulise girdi. Olay çıkaracağını fark eden polisler, Aktürk'ü girişte oyalarken, Oral da uyarılarak, Genel Kurul'a gitmesi sağlandı. Aktürk Oral'ın peşinden koştu ancak yetişemedi.

Hakaret yağmurundan meclis muhabirleri de nasibini aldı. Aktürk, kendisine neye itiraz ettiğini soran muhabirlere, "Git lan başımdan, şimdi sana bir çakarım görürsün, şerefsiz" diye çıkıştı.

TARTAN'A KÜFÜR
OrtamIn iyice gerginleşmesi üzerine Polisler ve DYP'li Aysel Yılmaz'ın müdahalesiyle Aktürk'ün kuliste bir süre oturmasına izin verildi.

Yıldırım Aktürk, DSP'li Hakan Tartan'a da görüşmelerde Derviş'in değil Oral'ın bulunması gerektiğini söyledi. Tartan'ın, "Bu hükümetin işi" demesi üzerine de "eşekoğlueşek" diye bağırdı. DSP'liler Aktürk'e müdahale etti.

Tartışma sürerken Aktürk, "Bu tasarı geçerse, Cumartesi darbe olacak. Bu tasarı Derviş'in Yüce Divan'a gitmesi için tezgahlandı" diye bağırdı. Burhan Bıçakçıoğlu'na da, "Sen milletvekili misin?" diye sordu. "Değilim" yanıtı alan Aktürk, "Burada ne işin var?" diye bağırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Aktürk'ü koluna girerek, dışarıya çıkardı.

Önceki gün Meclis'i karıştıran eski milletvekili ve TÜSİAD üyesi Yıldırım Aktürk, dün de İstanbul'da gerçekleştirilen TÜSİAD toplantısındaki çıkışlarıyla işadamlarının büyük tepkisini çekti.

Kuşkusuz hemen hemen bütün işadamlarının morali bozuktu ancak kimse, hükümetin istifasını içinden geçirse dahi bunu seslendirmeyi tercih etmedi ve düzeyli eleştirilerde bulunmakla yetindi. Ta ki kürsüye Aktürk gelene kadar.

'NAH YAPARLAR'
Salonda bulunan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ı işaret ederek, "Kardeşi burada, iletsin" diyen Aktürk'ün, hükümeti eleştirirken hızını alamadığı ve "nah yaparlar" diyerek sevimsiz bir harekette dahi bulunduğu belirtiliyor. Bir işadamı bu davranışı söylemeye dahi utanarak, "Çok kötüydü ve gereksizdi. Salonda bayan üyelerimiz de vardı" diyerek Aktürk'ü eleştirdi.

TESBİHİMLE GELDİM
ToplantInIn kapısında Aktürk'ün bu çıkışları ve Turgut Yılmaz'ın ne cevap vereceği konuşulurken, Aktürk, sinirli bir şekilde kapıdan çıktı ve gazetecilere yöneldi: "Elimde tesbihimle geldim. Sinir küpüyüm şu anda. Konuşurken, heyecanlandım ve titredim" diyen Aktürk, toplantıda son sözü alan Turgut Yılmaz'ın kendisini kışkırtıcı ve siyaset yapan bir üslubla konuşmakla suçladığını ileri sürdü. Heyecanlı konuşan Aktürk, "Başkan'a cevap vermek için konuşmama izin vermesini istedim ancak toplantıyı kapattı" diyerek TÜSİAD yönetiminin tavrından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Hızını alamayan Aktürk, Turgut Yılmaz'ı kastederek, "Kendisi değil, abisi gelse beceremez. Çözüm yüce meclistedir. 40 gün israf edilmiştir" dedi.

Dünkü toplantının en son konuşmasını yapan Turgut Yılmaz, salondan dışarı çıktı ve sorularımızı yanıtladı. Yılmaz, "4 yıl denenmiş arkadaşların gelip burada sistemi eleştirmesi yanlış. Şimdi burada benim yapmam gereken eleştirileri yapmaya hakları yok. Aktürk'ün Ecevit için 'huzurevine gitmelidir' demeye de hakkı yok. Ecevit 17 yaşındayken değil, daha 1.5 yıl önce seçildi" dedi.

TÜSİAD'A YAKIŞMADI
Turgut Yılmaz, bir TÜSİAD üyesinin sinirlerine hakim olması ve kalitesini kaybetmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Sakin bir tavırla konuşan Yılmaz, TÜSİAD'ın başkanlarının yaptığı konuşmaları da eleştirdi ve "Tüm bu üslublar Ankara'yı kilitler. Biz ikna metodunu kullanmalıyız. Bizim sorunumuz işletmelerimizi ayakta tutmak. Asıl bunları tartışmalıydık" diye konuştu.

İşadamlarının Aktürk'ün konuşmasından büyük rahatsızlık duyduğu gözlendi. Kimi Aktürk yanından geçerken, "Niye böyle yaptın" dedi, kimisi de kendi aralarındaki sohbetlerde "TÜSİAD'a yakışmadı. Çok ayıptı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yıldırım Aktürk, hükümete yönelik eleştirisini yaparken Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ı işaret ederek, "Kardeşi burada, iletsin" dedi.

ŞELALE KADAK

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır