kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Kabine değişir, dolar düşer


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı Hükümet'te revizyonun yeni fırsatlar yaratacağını dile getirerek, "Revizyonu getir, dolar 1 milyona iner" diye konuştu.
TÜSİAD YİK'in olağanüstü toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, hükümetin bu işi düzeltmesi için yola devam etmesi gerektiğini belirterek, "İstifa yanlış" dedi. Sakıp Sabancı, müteşebbislerin, üreticilerin ve üretenlerin moralsiz olduğunu ve bunun da çok şey kaybettirdiğini vurgulayarak, "Problemler var. Acaba? Bu boyutlar anormalin anormali... Gelecekte ne büyüklükte faturaların uçları görünecek? Yazıklar olsun. Benim vatandaşlarıma, benim insanlarıma" şeklinde konuştu.

ŞUÇ IMF DE Mİ?
Bazı arkadaşlarının Cottarelli ve IMF'nin kötü işler yaptığını savunduklarını kaydeden Sabancı, "Acaba Cottarelli gelirken önünü kesiyor muyduk? Her geldiğinde başka bir plak mı çalıyorduk? Moralini bozacak biri gaza biri frene mi basıyordu? Yalnız IMF mi yanlış yaptı, yoksa biz mi? Bu acabayı her işte alalım ağam" dedi.

34 BAKAN BİZE LÜKS
Sabancı, sistemin ayağa kalkması için ise siyasi partiler ve seçim kanununun değiştirilmesi gerektiğini anlattı. Bir gazetecinin "Sayın Başbakan şimdi bunun sırası değil diyor" şeklindeki sözleri üzerine Sabancı, şöyle konuştu: "Tam zamanı. Bunu zaten diye diye padişahlığa devam ettik. (Tamam seçim kanununu değiştireceğiz. Amaç güçlü istikrarlı hükümet. Bunları yapacağız) deseler, yarın sabah ABD Doları 1 milyon liraya iner. Ondan sonra da daha akıllı bir yere gidebilir. Kendi işimiz olsa, kendimiz yapıyor olsak, böyle yapardık." Sakıp Sabancı, 38 senedir Türkiye'nin AB'ye alınmadığını, AB'nin (gidip Güney Kıbrıs'ı alayım) dediğini kaydederek, "Böyle diyenler bize haksızlık ediyor mu, yoksa buna biz mi sebebiyet veriyoruz?" sorusunu sordu. Sabancı, şöyle devam etti: "Benim kişisel beklentim, demokrasinin içinde bu işi bu hale getirenler, bu işi düzeltmek için yola devam etmeli.

Demokrasinin içinde var olan hükümet yola devam ediyor. Ekonomik alanlarda dördü birden ahdedecek, siyasi partiler ve seçim kanununu yapacak. Birşey ekleyecek, ruh, heyecan verecek.

O da şu: 34 tane bakana ne lüzum var kardeşim. Ne zenginsin sen. Dünyada örneğin var mı? Dünyada olmayan işleri yapmanın şampiyonusun. Bunları hemen 20 taneye indiriyorum. Yüzü eskimiş bakanların yerine yenilerini getiriyorum."

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır