kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs GÜNGÖR MENGİ
Pişmanlık kapısı
Dağdaki teröristlere yönelik Pişmanlık Yasası üstünde anlaşma sağlandı ve tasarı bakanların imzasına açıldı.

ÇETİN ALTAN
Politik sol, entellektüel sol...
Önce şunu belirtelim:
"Sol" kavramı politika platformunda da; beyinsel değerlendirmelerin çok daha kapsamlı olan topoğrafyasında da "değişim" demektir.

CAN ATAKLI
Gazeteciye af kandırmacası
Son bir hafta içinde "Affa karşı çıkan" sayılmayacak kadar faks mesajı gelmiş. Vatandaşlar "katillere, hırsızlara, tecavüzcülere, dolandırıcılara" af getiren yasanın çıkmaması için yoğun çaba gösteriyorlar.

CENGİZ ÇANDAR
Rusya'dan "ipuçları"
Geçen yıl mayıs ayında IPI Kongresi için Moskova'daydık... Toplantılardan birine, Rus politikasının yeni yıldızı olarak görülen genç başbakan Sergei Kiriyenko konuşmacı olarak katılmıştı. Kiriyenko, 32 yaşındaydı ve beş yıldır başbakanlık koltuğunda oturan Viktor Çernomirdin'den bu görevi devralalı henüz üç ay kadar olmuştu.

NECATİ DOĞRU
Kemaliye'nin köyünün adı Ocak
Güneş'le Ay'ın dansına açar kucak
Kemaliye-OCAK KÖYÜ...
Dün Kemaliye'nin Ocak Köyü'nün bulutsuz gökyüzünde Ay, Güneş'i bir yanından sarmaya başladı. Güneşle ayın dansedip sevişmesi işte böyle başladı. Biz bu dansı Ocak Köyü'nde köylülerle beraber seyrettik.

YAVUZ DONAT
Amasya
Kamerayı kapan gelmiş... Kadınlar, erkekler... Büyükelçiler... Bakanlar... Milletvekilleri... Generaller... Gazeteciler... Naklen yayın araçları... Simitçiler... Seyyar satıcılar.
Viyana Senfoni Orkestrası konser veriyor.
Kulaklar orkestrada.

ATİLLA DORSAY
Tabu yok!
Sevdiği erkek tarafından tatmin edilemeyen bir kadının arayışlarını anlatan Romans, kuşkusuz, sinemada cinselliğin tarihinde özel bir yer tutacak

SELAHATTİN DUMAN
Teknolojik altyapı şart!
Eğer altyapın yoksa; bırak bilgisayar tedariklenip Internet'te güneş banyosu yapmayı, normal bir arabanın hakkından bile gelemezsin.. O yüzden eğitimde teknolojiye ağırlık vermeli, mesela coğrafya dersleri çoğaltılmalı..

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Ömürde bir gün
Sabah evden çıkarken bekçi Şükrü Amca'yı güneşe bakmaması için uyardım. "Ben zaten körüm" diye terslendi. Kıtmir'i kulübesine kapamasını tembih ettim, "Meraklanma, ona kara gözlük takacağım" dedi Şükrü Amca.

GÜLAY GÖKTÜRK
"Bizim bağın üzümü"
"Polislerimiz ekşi mekşi ama bizim bağın üzümü bu..." İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sami Sönmez, işkence suçları ile ilgi yasa tasarısının Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında böyle demiş.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
Yurt dışında geçen süreleri ne zaman borçlanabiliriz?
Yurt dışında çalışan işçi sayısının artmasıyla birlikte, sosyal güvenlikte değişik sorunlar doğmaya başlamıştır. Türkiye'nin değişik ülkelerle imzaladığı sosyal güvenlik anlaşmalarının sayısal yetersizliği de sorunların büyümesine yolaçmıştır.

COŞKUN KIRCA
Pusulayı şaşırmak (1)
Fazilet Partisi iktidarla pazarlığa girişti ve bu pazarlığı tam bir başarıyla sonuçlandırdı. Milletlerarası tahkimin kamu ihalelerinde mümkün olması amacını güden Anayasa değişikliği teklifine FP olumlu oy kullanacak; böylece bu teklifin nihai kabulü için halk oylaması yapılmasına gerek kalmayacak ve buna karşılık iktidar partileri, Siyasi Partiler Kanunu'nda bazı değişiklikleri benimseyecekler.

ŞÜKRÜ KIZILOT
İhracatçıya desteğin olumlu etkileri
Türkiye bir yıldır, ekonomik krizle yatıp, ekonomik krizle kalkıyor. Krizden, neredeyse tüm sektörler büyük ölçüde etkilendiler. En çok etkilenenlerden biri de ihracatçılar. Özel sektörün, ihracattaki en büyük yardımcısı ise kuşkusuz Türk Eximbank.

ZÜLFÜ LİVANELİ
"Güneşin iki dakika karanlık eylemi"
Havada uçmakta olan bazı kuşlar güneş tutulması sırasında yere düşermiş.
İnsanlar ise hayretten hayrete düşüyor.

RAUF TAMER
Güneş gözlüğü
Güneş tutulmasına gösterdiğimiz ortak ilgi'yi, bu ülkenin herhangi bir meselesine gösteremez miyiz?

HINCAL ULUÇ
Galatasaray yönetiliyor mu?..
Galatasaray yönetiliyor mu?..
Bu soruya "Evet" yanıtı vermek çok zor..

AHMET VARDAR
Akciğerden alınan doku ne oldu?...
Okuyucumun biri çürümüş düzendeki pisliklere bir ilave olarak yaşadığı akıl almaz olayı bana aktarırken neredeyse ağlayacaktı. "Yaz Ahmet bey yaz, yaz da başkaları da benim gibi mağdur olmasın" diyordu.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Piyasalar daha ne istiyor?
Piyasaların kilitlendiği Uluslararası Tahkim önceki gece Meclis'teki ilk oylamasında büyük çoğunlukla kabul edildi. Anayasa değişiklikleri Meclis'te üç gün arayla ikinci kez oylandığı için, Tahkim de son kez Cuma günü oylanacak. Büyük aksilik olmazsa birinci oylamaya yakın bir oyla Tahkim kabul edilecek.

SERPİL YILMAZ
Askerden siyasetçi olmaz sivilden darbeci olur!
Cüneyt Ülsever'in dün yazısındaki başlığı görünce, şaşkınlığımdan okudum. Bildiğim Ülsever, Emekli Genelkurmay II. Başkanı Çevik Bir'i siyasete davet etmez. Zaten başlıktaki ünlem işareti de bu görüşümü doğruluyor. Ona Necmettin Erbakan'ı siyasete davet etmek daha yakışır.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır