|
Papara
Malzemesi
*1 bayat ekmek
*1 adet soğan
*2 adet domates
*3-4 adet sivri biber
*2-3 diş sarmısak
*200 gram kıyma
*1/2 çorba kaşığı salça
*1 su bardağı su
*1 su bardağı yoğurt
*1 çorba kaşığı margarin
*1/2 fincan sıvı yağ
*1/2 çorba kaşığı salça
*Tuz, karabiber
Üzerine:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı kırmızı biber
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ekmeği kesme şeker iriliğinde keselim. 1/2 fincan sıvı yağı tavaya alalım. Ekmekleri ilave edelim. Ekmekler pembeleşene dek ara sıra karıştırarak hafifçe pembeleştirip, ateşten alalım. Ayrı bir yerde tencereye yağı alıp, eritelim. Soğanı ve sivri biberleri küçük küçük doğrayalım. Kıymayı da ilave ederek kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. İki- üç dakika kavurup, salçayı ilave edelim. Tuzunu, karabiberini ve suyu ilave ederek iki- üç dakika kaynatalım. Ekmekleri büyükçe bir servis tabağına alalım. Üzerine paparayı gezdirelim. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edelim. Paparanın üzerine gezdirelim. Tereyağını ve kırmızı biberi yakalım. Yoğurdun üzerine gezdirip, servis yapalım.
Emine S. Beder
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|