kapat

12.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papara
Malzemesi
*1 bayat ekmek
*1 adet soğan
*2 adet domates
*3-4 adet sivri biber
*2-3 diş sarmısak
*200 gram kıyma
*1/2 çorba kaşığı salça
*1 su bardağı su
*1 su bardağı yoğurt
*1 çorba kaşığı margarin
*1/2 fincan sıvı yağ
*1/2 çorba kaşığı salça
*Tuz, karabiber

Üzerine:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ekmeği kesme şeker iriliğinde keselim. 1/2 fincan sıvı yağı tavaya alalım. Ekmekleri ilave edelim. Ekmekler pembeleşene dek ara sıra karıştırarak hafifçe pembeleştirip, ateşten alalım. Ayrı bir yerde tencereye yağı alıp, eritelim. Soğanı ve sivri biberleri küçük küçük doğrayalım. Kıymayı da ilave ederek kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. İki- üç dakika kavurup, salçayı ilave edelim. Tuzunu, karabiberini ve suyu ilave ederek iki- üç dakika kaynatalım. Ekmekleri büyükçe bir servis tabağına alalım. Üzerine paparayı gezdirelim. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edelim. Paparanın üzerine gezdirelim. Tereyağını ve kırmızı biberi yakalım. Yoğurdun üzerine gezdirip, servis yapalım.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır