kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mönüde neler var?
Guruba karşı bir keyif
Mönüde neler var?
Beğendiklerim
Beğenmediklerim

Mönüde neler var?

Mönüde pek çok yazlık mekândan farklı, buraya özel spesiyaliteler dikkati çekiyor. Bunlardan biri, deniz börülcesi üzerinde servis edilen ızgara sebzeler. İkincisi ise, pişirildikten sonra üzerindeki zarı alınmış dolmalık biber içinde küp şeklinde kızartılmış patlıcan. Salata seçenekleri de zengin. Başlangıçlar arasında, avocado ve enginar ile sunulan hardal soslu karides, hellim peyniri ve yeşilliklerle sunulan ızgara sardalye göze çarpıyor. Mönüde zengin makarna, rizotto ve pizza çeşitleri de var. Ispanak sote üzerinde kılıçbalığı ve buğulama deniz mahsulleri de balık türü yemekleri tercih edenler için cazip. Doğrusu yemeklerin hepsi lezzetliydi. Rendelenip çok kısa süre tavada kızartılmış patates üzerinde sunulan yavaş yavaş pişirilmiş kuzu etinin, restoranın en beğenilen yemeği olması doğaldı; bu yemeği ısmarladığım için kendi kendimi kutladım. Tatlı mönüsü çikolata sufle, beyaz çikolatalı profiterol, cheese cake, tiramisu, dondurma ve meyve çeşitlerinden ibaret. Şarap mönüsü de Kavaklıdere ve Doluca'nın çeşitlerinden oluşuyor. Ancak firmalar ellerinde kalan eski yılların beyaz şaraplarını İstanbul dışındaki lokantalara gönderiyor olsalar gerek, 2000 yılından kalma beyazlar bile vardı. Şarap konusundaki bir eleştirim de basılı bir şarap mönüsünün bulunmayışı. Dolayısıyla bir bakışta fiyatları görmek mümkün olmuyor, tek tek garsona fiyat sormak gerekiyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tatlılarıyla baştan çıkarıyor
 Müzede lezzetli eserler de var
 Sanki küçük Japonya
 Çorbada Japon eriştesi var
 Dönerin de şifalısı varmış
 Manzara baş döndürüyor
 Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Kahkaha çok tehditkar bir şey'
'Kahkaha çok tehditkar bir şey'
Cem Yılmaz, yeni filmi Hokkabaz'ı, hakkındaki eleştirileri nasıl...
Gezgin vatandaş her yerde
Gezgin vatandaş her yerde
15 yıldır dünyayı gezen ve Venezüella lideri Chavez'den...
Bu da tüp bebek jenerasyonu
Meriç ailesinin yeni jenerasyonunun tümü 'tüp bebek' yöntemiyle...
'Taksim'den söylediğinde Kasımpaşa'dan duyulurdu'
Seslendirdiği bir gazelle şöhreti yakalayan Hamiyet Yüceses,...
Bir minarenin çevresinde akıp giden zaman
Beş Vakit, Türk sinemasında yeni bir zirveyi işaret ediyor. Üstelik bu...
Film yapamamanın öyküsü
Usta müzisyen Cahit Berkay'ın yaşlı bilge rolündeki görüntüsüyle açılıp kapanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.