|
Antalya Piyazı
|
|
Tarif: Fasulyeleri akşamdan tuzlu su içinde bekletin, şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden şişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatın. Kaynama suyunun içinde bir saat bekletin. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu su içinde yaklaşık 20-25 dakika ön haşlamaya tabi tutun. Haşlama suyunu dökün, fasulyeleri yıkadıktan sonra tekrar tencereye koyun. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye ve tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden iki-üç kaşık alın, çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağı katın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırarak tenceredeki fasulyelerin üzerine dökün, harmanlayın. Fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, pul biber katarak karıştırın. Üzerini domates dilimleri ve ikiye bölünmüş haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler: 2 bardak kuru fasulye 2 limon suyu 4 diş sarımsak 2 kaşık sirke 2-3 kaşık tahin 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon, tuz.
Üst malzemeler: 1 tatlı kaşığı pul biber 1 demet kıyılmış taze soğan 2 domates Yarım demet maydanoz 2 haşlanmış yumurta
|