kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
Devlet Personel Başkanlığı'nın "Tasarruf sağlamak için Jandarma ile Polis birleştirilsin" teklifi ortalığı karıştırdı
Devlet Personel Başkanlığı, 8'inci 5 Yıllık Plan hazırlıkları sırasında, Jandarma'nın ordudan ayrılıp Emniyet'le birleşmesini istedi. Gerekçe olarak, "İkisinin de asayişten sorumlu olması ve masrafın artması" gösterildi.
Çok sert cevap
Jandarma Genel Komutanlığı Beyaz Enerji Operasyonu'nun en hızlı günlerinde yapılan bu isteğe DPT'ye gönderdiği sert bir yazıyla ret cevabı verdi. Yazıda, "Türkiye'de polis teşkilatından ayrı bir jandarma teşkilatı, demokrasinin teminatıdır" denildi.
Siyasilere taş
Jandarma'nın cevabında politikacılar da eleştirildi: "Devlet ve ülke çıkarları söz konusu olsa bile, kendi çıkarlarını her şeyin üstünde görebilen siyasi kadroların bulunduğu ülkelerde alternatifsiz bir zabıta kuvveti, demokratik yapıları tehdit edebilir."


Liseliye af yok
Bostancıoğlu, Milli Eğitim'i faks yağmuruna tutan velilere seslendi: Mevzuat neyse o uygulanacak

Saatli bomba gibi
Terim saatlerce yüzüyor, saatlerce ağaç dikiyor. Ama yüzerken de, ağaç dikerken de yüz ifadesi bildiğimiz Terim: Dişlerini sıkmış, patlamaya hazır saatli bomba gibi. "Önemli bir savaşa hazırlanıyorum" diyor ve ekliyor:
Yavuz DONAT


Enflasyon sevindirdi
Haziran ayında fiyat artışları toptan eşyada yüzde 2.9, tüketicide yüzde 3.1 oldu. Rakamların piyasadaki beklentilerin altında çıkması hükümetin yüzünü güldürdü. Yıllık enflasyon da toptan eşyada yüzde 61.8, tüketicide yüzde 56.1 olarak belirlendi.

Demirel seçim istedi
Demirel, halkın hükümete ve rejime güveninin azaldığını söyledi, "Bunu böyle götüremeyiz. Bunun çözümü seçimdir, millete gitmektir" dedi. Demirel ihtiyaç olması halinde siyasete dönebileceğini de bildirdi.

IMF destekten vazgeçmez
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, IMF'nin kredi görüşmelerini ertelemesi konusunda "IMF'nin Türkiye'ye vereceği destekten vazgeçeceğini sanmıyorum. Böyle zor bir ortamda bırakmazlar" dedi. Başbakan Ecevit'in tepkisi ise sert oldu: "Karar mantıklı değil. Onlar da kaybeder."

Asena Derya Tuna'yı çıldırttı
İbrahim Tatlıses ile Asena'nın gizli çekilen görüntüleri, Derya Tuna'yı çılgına çevirdi. Tuna, yıllar önce kendisinin yaptığı gibi İbo'nun ayaklarına masaj yapan Asena için ağır konuştu: "Beni iş güç sahibi bir kadınla aldatsa kabul ederdim. Ama bu kadına dayanamıyorum."

Annem nasıl 30 kilo verdi
Ünlü kalp cerrahı Dr. Öz, annesine 30 kilo verdiren diyeti anlattı: Önce şekeri tamamen kesti. Makarna, pilav, beyaz ekmeğe veda etti. Kavun, karpuz gibi şeker depolarına, kızartmalara bakmadı bile. Balık, bol bol çiğ semizotu, yeşil fasulye ve lahana yemeye başladı. Porsiyonları yarıdan aza indirdi. Günde en az bir saat yürüdü.
Leyla UMAR


Bugün yağış yarın güneş
Temmuz'a yağışla giren Türkiye, yarından itibaren yeniden güneşle buluşacak. Yağışlar bugün de etkili olacak, ama yarından itibaren yerini az bulutlu ve açık havaya bırakacak.

Güneşlenmek zeka geriletiyor
Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, 3 hafta boyunca hiçbir şey yapmadan güneş altında yatmak, IQ'yu 20 puan düşürüyor. Çözüm: Bol bol bulmaca çözün ya da kitap okuyun.

GÜNÜN İÇİNDEN

Tesadüf mü?
Evcil hayvan nasıl beslenir
'Ya kapkaççılar kalbimi çalarsa?'

POLİTİKA

Boğaz'da Ege meltemi esti
Hoca'nın son taktiği
Yenilikçiler Kutan'ın önerisini reddetti

EKONOMİ

Enflasyon rakamları çok iyi
Turizmin sihirbazı
Sümerbank'ta karar günü 19 Temmuz
Kriz, evin reisine kendini unutturdu

SPOR

Yükümüz arttı
Stavrum'da problem yok
İkincilik ağır geldi
Albatros Ümit
Aklım şampiyonlukta kaldı




Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.280.000
557.000
74.500.000
1.087.144
11.153

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
21/34
12/29
14/28
20/32
15/32
20/35
16/34
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
03/23
19/31
22/35
20/35
15/27
18/24
09/26


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-8-14-25-36-40

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır