kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

IMF ortada bırakmaz


Genelkurmay Başkanı, "IMF, Türkiye'ye destekten vazgeçmez" derken, Başbakan Ecevit, "Onlar da kaybeder" uyarısında bulundu
ABD'nin 225. Bağımsızlık Günü dün verilen resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, IMF'nin Türkiye'ye verdiği destekten vazgeçeceğini sanmadığını söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona yaklaşık bin 500 davetli katıldı. Kıvrıkoğlu resepsiyonda gazetecilerin IMF İcra Direktörleri toplantısının ertelemesi ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Liberalleşmenin Türkiye'nin Avrupa ile bütünleşmeye katkısı olacak. Buna dahil olmayan ülkenin ayakta durması zor. Ama global ekonomi silah olarak da kullanılabiliyor. Niyet mektubunda ne var bilmiyorum. Orada yazılanlar mı, yoksa başka istekleri mi var, bilmiyorum. Ancak IMF'nin Türkiye'ye verdiği destekten vazgeçeceğini sanmıyorum. Böyle zor bir anda ortada bırakmaz."

REHA MUHTAR'A TEPKİ
Resepsiyonda Show TV'nin Ankara Haber Müdürü Müşerref Seçkin'in TV'de yayınlanan İzmir'de ABD pasaportlu sarıklı ve cüppeli bir Türk vatandaşının irticacı söylemleri ile ilgili görüşünü sorması üzerine Kıvrıkoğlu, "Sunuş tarzı rahatsız ediciydi. Tekrar tekrar verdiniz. Televoleler de bunu yapıyor. Ama dikkat ederseniz oraya polis gitmemiş, jandarma gitmiş" dedi. Bunun üzerine Seçkin telefonla Muhtarı aradı ve Kıvrıkoğlu ile görüştürdü. Kıvrıkoğlu, "Reha Bey, merhaba. Ben Genelkurmay Başkanı. Yayınlarınızla ilgili görüşümü arkadaşınıza ilettim. Başarılar" diye konuştu.

ECEVİT'TEN SERT TEPKİ
Başbakan Bülent Ecevit ise resepsiyonda IMF'nin kararına sert tepki gösterdi. Kararı "Mantıksız ve haksız" diye niteleyen Ecevit şöyle konuştu: "Meclis gece gündüz çalışıp yasaları çıkardı. Kararı anlamakta güçlük çekiyorum. Mantıklı değil haksızlık bu. Onlar da kaybederler" dedi.

Sibel YEŞİLMEN-Erhan SEVEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır