kapat
04.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yenilikçiler Kutan'ın önerisini reddetti


Yeni parti kurma çalışmalarında taktik mücadelesi sürerken 'yenilikçiler' Recai Kutan'ın "100 milletvekilinin genel başkanı ve GİK'i belirleme" teklifine ret cevabı verdiler ve formülü "Hoca'nın taktiği" olarak değerlendirdiler.
Erbakan'ın ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk, önceki gün Abdullah Gül ile Meclis'te görüşerek "Bina başımıza çöktü. Ayrı ayrı iki bina yapacağımıza gelin ne yapacaksak birlikte yapalım. 100 milletvekili otursun genel başkanı seçsin" dedi. Ancak, net bir cevap vermeyen Gül "Biz size daha önce Bülent Arınç'ın başkanlığında birleşelim önerisi getirdik. Ancak kabul etmediniz" dedi.

GÜL'E ZİYARET
Kutan'ın formülünü açıklamasının ardından Ankara'ya gelen siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan da yenilikçilerle bir toplantı yaptı. Erdoğan, "Bu bizim önümüzü kesmek için Hoca'nın ortaya attığı bir taktik. Bunlar zaten Kutan ile devam kararı aldılar. Bizi tabanda zor duruma düşürmek için bu formülü ortaya attılar" dedi. Yenilikçilerden olumlu cevap gelmemesi üzerine kapatılan FP'nin Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan dün Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Ancak Gül, Candan'a da olumlu yanıt vermedi.

LİBERAL PROGRAM
Yenilikçiler, parti programına TÜSİAD'ın demokratikleşme raporundaki önerilerini aynen aldılar. Ekonomik görüşler içinde de TÜSİAD'ın felsefesi doğrultusunda devletin ekonomik alanda küçülmesi, özel sektöre ağırlık verilmesi ve liberal ekonomiye geçiş hedefleri yer alıyor. İstanbul Bağımsız Miletvekili İrfan Gündüz, "AB katılım ortaklığı belgesinde yer alan kriterleri de programımıza taşıyoruz" dedi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır