kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu tarifi denediniz mi?

Giriş Saati : 26.03.2009 14:52
Güncelleme : 26.03.2009 23:14
Yeni Haber
Tatlıyı sevenler için yeni bir tarif... İşte 'Portakallı çikolatalı jöle'nin tarifi.....
GÜNAYDIN'ın yazarlarından Elif Korkmazel, tatlıyı sevenlere yeni bir tarif önerdi.

MALZEMELER

Portakal peltesi için:
* 4 adet portakal
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım yaprak jelatin

Çikolatalı sos için:
* 80 gr. bitter çikolata
* 80 gr. krema
* Yarım yaprak jelatin

HAZIRLANIŞI

Portakalların kabuklarını soyun, üzerine tozşeker ve suyu koyup, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip, derin bir kaba alın. Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin. Jelatini portakallı karışıma ekleyip, hızla karıştırın. Kupların yarısına kadar karışımı pay edin. Buzdolabında yarım saat bekletin.

Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Üzerine, yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekleterek erittiğiniz jelatini ilave edin. Soğutup, portakallı karışımın üzerine dökün. Buzlukta yarım saat daha bekletip servis yapın.