kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 26.03.2009 08:24
Güncelleme : 26.03.2009 23:14
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Batı ve Orta Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur, Mersin ve Adana) ile Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Batı ve Orta Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur, Mersin ve Adana) ile Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; iç ve batı bölgelerimizde kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde doğu bölgelerde (Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile akşam saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerine kadar bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren İç Ege'de (Afyon, Kütahya ve Uşak) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Güney ve İç Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz'de (Antalya, Isparta, Burdur, Mersin ve Adana) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU:
Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Muş) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...