kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Soyguncular Ramazan Büyük ve Muammer Güneş olaydan kısa bir süre sonra gözaltına alınmıştı.

Soyguncular keşif için altın satın almış

Rıdvan TEZEL - SABAH
26.03.2009
Kuyumcu soygunu zanlılarının, keşif yaparken çeyrek altın satın aldığı ortaya çıktı. Soyguncu öldüren kuyumcu ise nefsi müdafaa nedeniyle tutuksuz yargılanacak..
İstanbul Üsküdar'da 3 gün önce Polat Kuyumcusu'na gelen kimliği belirsiz üç kişi, kuyumcudan bir kilo altın alıp kaçmak istemişti. İçeride bulunan Şeref Polat soygunculara direnince ağır yaralanmıştı. Kuyumcunun diğer ortağı Yüksel Polat ise ruhsatlı tabancası ile soygunculardan Caner Yalçın'ı öldürmüştü. Polis iki soyguncuyu saklandıkları adreste kuru sıkı tabanca ile yakalayarak gözaltına almıştı. Kuzen oldukları öğrenilen Ramazan Büyük ve Muammer Güneş sorguda, soygun yapmaya bir ay önce karar verdiklerini söyledi.

'BORÇ KAPATACAKTIK'
Soygunu planladığı öne sürülen Muammer Güneş'in, "Kuzenlerim Ramazan ve Caner ile aynı işi yapıyorduk. 8 ay önce iş yerinden ayrıldıktan sonra bir daha görüşmedik. Hepimizin 8-10 bin lira arasında borçlarımız vardı. Bunu kapatmayı düşündük" dediği öğrenildi. Güneş, "İşlerimiz iyiyken Üsküdar sahilinde balık tutardık. Yol üstündeki kuyumcuyu gözümüze kestirip soymaya karar verdik. Bir ay çevrede dolandık. Hatta içeride ne olduğunu öğrenmek için çeyrek altın aldık. Olay günü Caner kuyumcu ile boğuşmaya başladığında, diğer odadaki kardeşini fark etmemiştik. O ateş etmeye başlayınca Ramazan ile ben kaçtım" diye ifade verdi. Bu arada gözaltına alınan kuyumcunun sahiplerinden Yüksel Polat'ın, çıkarıldığı mahkeme tarafından nefsi müdafaa gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.