kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yazıcıoğlu ve ekibi için umutlu bekleyiş

26.03.2009
Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter düştü Kötü hava koşulları nedeniyle ulaşılamayan helikopterin enkazı, Göksun ilçesi dağlık kesiminde aranıyor..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu seçim çalışmaları için Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter, saat 15.55 civarında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi dağlık kesiminde düştü. Helikopterde Muhsin Yazıcıoğlu, pilot Kaya İstektepe, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Murat Çetindağ, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ve ismi tespit edilemeyen bir kişinin bulunduğu öğrenildi. Enkaza ulaşılamadığı için helikepterdekilerin akıbeti bilinmiyor Kazayla ilgili ilk açıklamayı Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır yaptı. Tanılır "Şu anda tüm arama kurtarma ekiplerimizi bölgeye sevk ettik, vatandaşlar, köylüler, helikopteri arıyor. Ümit ediyorum ki herhangi bir can kaybı yoktur. Genelkurmay Başkanlığı ile de görüşüyoruz" dedi. Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ise Hacı Ömerli Köyü mevkisinden cep telefonu sinyali alındığını, çalışmaların buraya yönlendirildiği ifade etti. BBP lideri ve beraberindekileri taşıyan helikopterin Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Medair şirketinden kiralanan TC-HEK kuyruk tescilli Bell 206 L-4 tipi helikopter olduğu öğrenildi. Havada 2 saat 30 dakika süreyle kalabilen, 275 deniz mili menzilli, maksimum 127 deniz mili sürat yapabilen, 2 pilot ve 5 yolcu kapasiteli helikopterde, 1 adet Rolls Royce 250-C30p tipi motor bulunuyor. Bu arada helikopterde sinyalizasyon aletinin bulunmadığı, arama çalışmalarının helikopterde bulunanların cep telefonlarının sinyallerinden yola çıkılarak başlatıldığı öğrenildi. Olaydan hemen sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarını aradı. Yazıcıoğlu'nun yakınları ise olayla ilgili net bilgi alamadıkları şikâyetini iletince Gül, bilgi akışının sağlanması için talimat verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan da Tokat'taki mitingi sırasında konuşmasını yarıda keserek ,Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğünü bildirdi. Erdoğan, "Kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim daha beterinden korusun. Olumsuz bir haber inşallah oradan gelmez" dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI

BİN KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, bölgede, 2 gece görüş imkânına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait birer helikopterin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi. Topçu, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında herkesi dua etmeye çağırdı. Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli Köyü Berit Dağı civarında 12 ayrı noktada yapılan arama- kurtarma çalışmaları, sonuç alınamayınca Andırın ilçesi Geben bölgesine, Kızılöz Köyü Karayakup dağı civarına ve Kızılcık yaylasında kaydırıldı. Çalışmalara karadan da jandarma, sivil savunma, arama-kurtarma ve dağcılardan oluşan yaklaşık bin kişilik ekip katılıyor. Aramakurtarma ekiplerine köylüler de destek veriyor. Çalışmalar bölgedeki kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle sürdürülüyor, bölgede kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu belirtiliyor. Sabah saatlerine doğru arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrekarelik alanda yoğunlaştı. Çalışmalara katılan Yazıcıoğlu'nun ağabeyi umutlarını yitirmediklerini belirterek "İnşallah hayırlı bir haber bekliyoruz" dedi.

Sırrıberk ARSLAN / Mehmet YILDIZ / Uğur BECERİKLİ / Kadir ERCAN / Olcay AYDİLEK / Mehmet ACAR
Haberin fotoğrafları