kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kaptanı alkollü olan tekne alabora oldu

AA
Giriş Saati : 26.03.2009 14:28
Güncelleme : 26.03.2009 23:14
Yeni Haber
Marmara Denizi'nde bir teknenin alabora olduğu ve teknede bulunan 10 kişinin kurtarıldığı bildirildi...
Marmara ve Boğazlar Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, Heybeliada açıklarında şiddetli dalga nedeniyle su alarak alabora olan ''Fırtına'' adlı teknedeki 10 kişi kurtarıldı.



Kartal'da sahile çıkarılan 10 kişiden tekne kaptanı Yüksel Taşkıran ile yolcu olarak bulunan Cihat Korkmaz, Ömer Gider, Sinan Gider, Erol Dağlı, Aykurt Alpay, Muhammet Korkmaz ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nde, Serhan Şahiner ile Derviş Kardeş de Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Teknede bulunanların, bir şirkete ait baz istasyonunda çalışma yapmak üzere Kınalıada'ya gittikleri öğrenildi.

ALABORA OLAN TEKNENİN KAPTANININ 160 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞUNU BELİRLEDİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İstanbul Kınalıada açıklarında alabora olan teknenin kaptanının 160 promil alkollü olduğunu belirledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün ALO-158 Sahil Güvenlik Komutanlığı ihbar ve talep hattından, ''İstanbul Kınalıada doğusunda 'Fırtına' isimli yolcu teknesinin su alarak batmak üzere olduğu'' ihbarının alındığı belirtildi.

Komutanlık tarafından olay mahalline derhal sahil güvenlik botları sevk edildiği ifade edilen açıklamada, 10 kazazedenin denizden sağ olarak kurtarıldığı, kazazedelerden bazılarının şuurlarının yerinde olmadığının tespit edildiği bildirildi.

Sağ olarak kurtarılan kazazedelerin sağlık kontrolleri için İstanbul Telesağlık Hizmetleri ve 112 Acil Servis Ambulans Hizmetleri ile koordine kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, kazazedelerin Kartal İskelesine intikal etmelerini müteakip Yavuz Selim Devlet Hastanesine tıbbi tahliyelerinin sağlandığı kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan alkol muayenesinde ise 'Fırtına' isimli yolcu teknesinin kaptanının 160 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, ilgili makamlar tarafından kazaya ilişkin araştırma ve soruşturmaya devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, Komutanlık tarafından olay mahallinde ihtiyaten saat 13.00'e kadar devam ettirilen arama faaliyetine son verildiği de belirtildi.