kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte dakika dakika yaşananlar

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 26.03.2009 18:06
Güncelleme : 26.03.2009 23:27
Yeni Haber
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin düşmesinin üzerinden 1 gün geçti. Ancak henüz helikoptere ulaşılamadı. İşte helikopter kazasıyla ilgili dakika dakika yaşananlar ve yetkililerin açıklamaları...


*15: 55-25.03.2009/ YAZICIOĞLU'NUN DA İÇİNDE OLDUĞU HELİKOPTER DÜŞTÜ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştü. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği ve saat 15.55'te düştüğü bilgisi emniyet güçlerine ulaşan helikopterdeki cep telefonlarından ilk sinyal saat 16.22'de alınarak bölge tespiti yapıldı.

*16:40-25.03.2009/ ''HELİKOPTERDE 6 KİŞİ BULUNUYOR''

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, helikopterde 6 kişinin olduğunun bildirildiğini belirterek, ''Şu anda tüm arama kurtarma ekiplerimizi bölgeye sevk ettik, vatandaşlar, köylüler, helikopteri arıyor. Ümit ediyorum ki herhangi bir can kaybı yoktur. Genelkurmay Başkanlığı ile de görüşüyoruz. Ben de şu anda olay yerine gidiyorum'' dedi.

*16:50-25.03.2009/ BELL 206 MODEL HELİKOPTER

Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Medair şirketinden kiralanan TC-HEK kuyruk tescilli Bell 206 L-4 tipi helikopter, 1999 yılında imal edildi.Havada 2 saat 30 dakika süreyle kalabilen, 275 deniz mili menzilli, maksimum 127 deniz mili sürat yapabilen, 2 pilot ve 5 yolcu kapasiteli helikopterde, 1 adet Rolls Royce 250-C30p tipi motor bulunuyor.


*17:00-25.03.2009/ PARTİLİLER KAHRAMANMARAŞ VE YOZGAT'A DOĞRU YOLA ÇIKTI


Olayı duyduktan sonra BBP Sivas İl Teşkilatı'na gelen partililer, televizyondan haberleri takip etti. Yaralıların durumu hakkında telefonla bilgi almaya çalışan partililerin üzüntülü oldukları görüldü.
Partiye gelen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da gözyaşlarını tutamadı. Çok sayıda partili, Kahramanmaraş ve Yozgat'a gitmek üzere yola çıktı.

*17: 05-25.03.2009/ AKDAĞ: TÜM EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili, ''Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde bekliyor'' dedi.Bakan Akdağ, düşen helikopterin yerinin tespit edilmeye çalışıldığını, yer tespitinin ardından olay yerine sağlık ekiplerinin paletli ambulanslar ve helikopter ambulansıyla intikal ettirileceğini belirtti.Kazayı yakinen takip ettiğini bildiren Akdağ, ''Helikopter muhtemelen hava şartlarından dolayı düşmüş. Helikopterin içinde 6 kişinin olduğu belirtilmiş. Valiliğimiz, kurtarma ekiplerimiz, helikopterin yerini tespit etmeye çalışıyor. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde bekliyor'' diye konuştu.Bu arada Yazıcıoğlu'nun, genel durumunu merak eden partililerin BBP Genel Merkezi önündeki bekleyişi sürüyor.

*17:25-25.03.2009/ YARALILAR ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNE YÖNLENDİRİLECEK

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Avşaroğulları, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi sonucu yaralananların, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesine yönlendirileceği bilgisini aldıklarını söyledi. Doç. Dr. Avşaroğulları, hastanelerine getirilecek yaralı sayısının 6 olarak bildirildiğini, ancak bunun subjektif bir bilgi olduğunu kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara da Kayseri'deki bütün hastanelerin yaralılara müdahale için hazır olduğunu belirtti.

*17: 30-25.03.2009/ GÖKSUN DEVLET HASTANESİ YETKİLİLERİ: TÜM HAZIRLIKLARI YAPTIK

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Devlet Hastanesi yetkilileri, ''Helikopter kazasında yaralananların hastanemize getirilmesi ihtimaline karşılık, bütün hazırlıkları yaptık ve teyakkuz halinde bekliyoruz'' dediler. Hastane yetkilileri, partililerin, Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi almak için telefonla sürekli arandıklarını da kaydetti.

*17:40- 25.03.2009/ BAŞBAKAN ERDOĞAN, MİTİNGİ KESEREK HABERİ DUYURDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşmasını yarıda keserek BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düştüğünü bildirdi. Başbakan Erdoğan, ''Henüz olay yerine ulaşılamadığını fakat 5 yaralı bulunduğunun söylendiğini'' belirterek, ''Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim inşallah daha beterinden korusun. Daha farklı olumsuz bir haber inşallah oradan bize gelmez'' dedi.

*17:50-25.03.2009/OLAY YERİNE HENÜZ ULAŞILAMADI

TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyünde bulunan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya, ve Adana'dan gece görüşü olan helikopterlerin olay yerine intikal ettirildiğini söyledi.Pakdil, ''Arama çalışmaları hala devam ediyor. Umarım, helikopterde bulunan herkesin sağlık durumu iyidir'' diye konuştu.

*18:05-25.03.2009/OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI ARAMA ÇALIŞMALARINI ETKİLİYOR


Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştüğü belirlenen helikoptere ulaşılması için sürdürülen çalışmalar, hava koşulları ve arazi şartları nedeniyle olumsuz etkileniyor.Olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil helikopterlerin yerine, donanımlı askeri helikopterlerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.İçişleri Bakanlığı Kahramanmaraş'tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerine sevk edildiğini bildirdi.Bu arada, Sağlık Bakanlığının 10 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibini bölgede beklettiği belirtildi. Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce, kazanın olduğu bölgeye öncekilere ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir uçak gönderildiği kaydedildi.Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
''Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birlikleri karadan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopteri, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopteri olay mahalline sevk edilmiştir.''

* 18:15- 25.03.2009/METEOROLOJİ KAZANIN OLDUĞU BÖLGEDE YAĞIŞ UYARISI YAPTI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kazanın olduğu bölge yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor.Yetkililer, bölgedeki hava durumuna ilişkin şu bilgiyi verdiler:''Yerleşim merkezlerinde yağmur, yüksek dağlık kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Sıcaklık yerleşim merkezlerinde akşam 9-10 derece, dağlık kesimde 0-1 derece civarında; gece yerleşim merkezlerinde 6-7 derece, dağlık kesimlerde -1,-2 derece civarında tahmin edilmektedir. Rüzgar bölge genelinde güney-güneybatı yönlerden kuvvetli (saatte 40-50 km hızla ) olarak esecek.''

* 19:50-25.03.2009/ ÇALIŞMALAR GÜÇLÜKLE SÜRÜYOR

Göksun Orman İşletme Müdürü Ali Özdemir, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak ''Bazı kısımları karlı olan bölgede çalışmalarımız havanın kararması nedeniyle güçlükle devam ediyor'' dedi.Ali Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen helikopterin enkazına ulaşılmasına yönelik çalışmaların ilçeye bağlı Hacıömer köyü çevresinde yoğunlaştığını söyledi. Müdürlüklerine ait arazi araçlarıyla bölgede yaklaşık 3 saattir arama yaptıklarını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:
''Orman İşletme olarak 7 ayrı ekiple arama çalışmalarını yürütüyoruz. Benim ekibimde 5 kişi var. Diğer ekiplerle toplam 35 kişiyiz. Bazı kısımları karlı olan bölgede çalışmalarımız havanın kararması nedeniyle güçlükle devam ediyor. Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğümüzden de takviye ekipler talep ettik. Takviye ekiplerin yola çıktığını öğrendik.''
Özdemir, bölgeye bir helikopterin geldiğini, helikopterin arama çalışmalarına havadan destek verdiğini kaydetti.

*20:15-25.03.2009/ TÜLLÜCE MEVKİSİNDE ENKAZA RASTLANMAYINCA ARAMALAR SİSNE KÖYÜ MEVKİSİNE YÖNELDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor. Enkazın Tüllüce mevkisinde olabileceği yolundaki istihbarat üzerine burada yoğunlaştırılan aramalarda enkaza rastlanmadı.Bunun üzerine aramaların Sisli Köyü mevkisinde sürdürülmesine karar verildi.Arama çalışmalarına katılan ekiplerin Sisli Köyü mevkisindeki çalışmaları sürüyor.

*21:18-25.03.2009/ BBP GENEL MERKEZİ: ENKAZA HENÜZ ULAŞILAMADI

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kaza ile tekrar kameralar karşısına geçti. Topçu'nun açıklaması şöyle:Sayın Cumhurbaşkanımıza öncelikle ilgisi için teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakan da bizi 3 kez aramış ve son bilgileri bizlerle paylaştı. 5 dakika önce Ulaştırma Bakanımız bizi aradı. Bölgede hava şartlarından dolayı şuanda helikopter enkazı ve yaralılara ulaşılmadığı bilgisi aldık. Gerek görüldüğü takdirde tekrar basını bilgilendireceğiz. Sayın Genel Başkanımız ve partili arkadaşlarımıza ulaşmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Sayın Genel Başkanımız 40 yıllık siyasi hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Bizim devletimizden aldığımız tüm bilgiler basın yoluyla kamuoyu ile palaşılıyor. Partimizde kriz merkezi kurduk. 6 arkdaşımız daha bu çalışma içinde. Bizim dışımızda yapılan tüm açıklamaları dikkate almayınız. Allah'ın yardımıyla bu krizi aşacağız. Allah'ın yardımıyla ve devletimizin çabası ile bunu aşacağız. Sayın Başbakanımız bizzat olayla ilgileniyor. O bölge şuanda dağlık. Sis var. Başka felaketlere sebep olmamak için titiz çalışmalar sürüyor. Bilgi Başbakanlık ve bizden verilecek. Bilgi kirliliğine yol açmamak için kulaktan dolma haberlere itibar etmeyiniz' dedi.

*21:45- 25.03.2009/ BEŞİR ATALAY ARAMA ÇALIŞMALARININ BAŞINA GEÇİYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Eminyet Genel Müdürü Oğuz Kakan Köksal Kahramanmaraş'a hareket etti. Atalay'ın kriz masasının başına geçeceği açıklandı.

*22:10- 25.03.2009/ BİNALİ YILDIRIM: CEP TELEFONLARINDAN SİNYALLER ALINIYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, ''Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor'' dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan'da bulunan Yıldırım, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ile ilgili olarak evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor'' diye konuştu.

*22:54- 25.03.2009/ TOPÇU: SİNYAL ALINDI BİLGİSİ GELDİ

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir kez daha kameralar karşısına geçti. Topçu son bilgilere göre Göksun-Kırcaova mevkiinden sinyal alındığını söyledi. Topçu, 'Bilgiler önce Başbakanlığa sonra da bize geliyor. Sinyal alınan bölgeye havadan ulaşımın mümkün olmadığı ve karadan ulaşılmaya çalışıldığı bilgisini aldık. Helikopter bölgeye inemiyor. Casa tipi uçakla çalışmalar sürüyor. Tahminlerimize göre Başkanımıza ve partili arkadaşlarımıza ulaşılacaktır. Milletimizden dua bekliyor. Allah inşallah onları kanatları altına alır. İnşallah sağ-salim milletimize ve ailelerine ulaşacaklardır.

*23:50- 25.03.2009/ BBP DEVLETİ GÖREVE ÇAĞIRDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmesinin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere Kayseri'ye geldiklerini belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ''Devletin sorumluluk noktasındaki insanlarını göreve çağırıyorum. Yazıcıoğlu'nun bulunması için imkanlarını seferber etsinler'' dedi.

*00:29- 26.03.2009/ KAR YAĞIŞI, TİPİ VE 1 METREYİ GEÇEN KAR KALINLIĞI VAR

Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyü Berit dağı civarında başlayan arama-kurtarma çalışmaları, sonuç alınamayınca Kızılöz köyü Karayakup dağı civarına kaydırıldı. Buradaki çalışmalara havadan gece görüş imkanına sahip askeri helikopterin yanı sıra karadan da jandarma, sivil savunma, arama-kurtarma, dağcılardan oluşan yaklaşık bin kişilik ekip katılıyor. Arama-kurtarma ekiplerine köylüler de destek veriyor.
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın olay yerinden yönettiği arama-kurtarma çalışmaları, kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle sürdürülüyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği belirtiliyor. Bu arada, Kızılöz köyünün imamı, öğlenden sonra helikopterin köyün üzerinden geçtiğini söyledi. Öte yandan, Andırın ilçesi çevresinde de arama çalışması başlatıldığı yönünde bilgiler alındı.

*01:30-26.03.2009/ HELİKOPTERE HENÜZ ULAŞILAMADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.Yoğun sis nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

* 02:36-26.03.2009/ ARAMALAR 2 KİLOMETREKARELİK ALANDA YOĞUNLAŞTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştı.Arama-kurtarma çalışmalarına Göksun ilçesine gelen Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da bizzat katılıyor.
Son derece üzgün olduğu gözlenen Yusuf Yazıcıoğlu AA muhabirine, umutlarını yitirmediklerini ifade ederek, ''İnşallah hayırlı bir haber bekliyoruz'' dedi.Arama çalışmalarının yoğunlaştığı Kurucuova Köyü Muhtarı Durdu Bayır ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ancak gök gürültüsü sandıklarını ifade etti. Muhtar Bayır, daha sonra bölgede helikopter düştüğünü duyduklarında, ilk duydukları gürültünün helikopterin çıkardığı ses olduğunu anladıklarını söyledi.Arama kurtarma çalışmalarına katılan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise cep telefonu sinyali gelen yerin karaçam ormanı ile kaplı olduğunu derin vadi bulunduğunu söyledi.Çalışmaların 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştığını ifade eden Coşkun, bölgede yaklaşık 2 metre kar bulunduğunu, sis ve soğuk havanın çalışmaları güçleştirdiğini kaydetti.

*02:56-26.03.2009- BAŞBAKANLIK: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin kaybolmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir'' denildi.Başbakanlık Basın Merkezi'nin yaptığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma birlikleri, emniyet güçleri, sivil savunma ile arama ve kurtarma ekipleri, köy korucuları ve gönüllülerle çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kar, sis ve gece şartları, çalışmaların hızlı bir biçimde sonuçlandırılmasını zorlaştırmakta olup, mümkün olan en kısa sürede kaza mahalline ulaşmak için bütün imkânlar seferber edilerek arama ve kurtarma faaliyetlerine yoğun ve aralıksız olarak devam edilmektedir.''

*03:58-26.03.2009/ BAKAN ATALAY DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşmak için başlatılan çalışmaları yerinden takip etmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.Bakan Atalay'ı Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı girişinde, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek karşıladı.Bakan Atalay ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Göksun'a geldi.Atalay, gazetecilere bir açıklama yapmadan beraberindekilerle değerlendirme toplantısı yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.Çok sayıda gazeteci açıklama almak için İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bekliyor.

*04:18-26.03.2009/ TOPÇU:GELİNEN NOKTA SINIRLARIMIZI ZORLUYOR

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kurtarma çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamaması nedeniyle Türk ulusunun ve partililerin tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.Yalçın Topçu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, helikopterin düşüşünün üzerinden 12 saat geçtiğini bildirdi.Şu ana dek yapılan çalışmaları devletin ilgili birimleriyle koordineli bir biçimde izlediklerini anlatan Topçu, ''Yapılan çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamaması bizleri derinden üzmüştür'' dedi.

*04: 26-26.03.2009/ TİPİ VAR, GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METREYE KADAR DÜŞÜYOR

Havanın çok soğuk olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasına katılan ekipler değiştirilerek çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.Çalışmalara katılan ekipler, bölgede hava şartlarının çok kötü olduğunu sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğünü kaydettiler.Bölgede yoğun sis bulunduğu ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bilgisi alındı.Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.

*05: 15-26.03.2009/ATALAY: ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.Genelkurmay'dan da bölgeye helikopterlerin gönderileceğini belirten Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarının "arama-kurtarma çalışmalarında ihmalkarlık yapıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.Bakan Atalay, 05.00 sıralarında helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgedeki çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne hareket etti.

*06:15-26.03.2009/ BEŞİR ATALAY: 3 BİN ASKER VE KORUCU ARIYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları ile ilgili olarak, ''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz'' dedi.Atalay, Kurucaova köyünde arama çalışmalarına katılan ekipleri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.Olumsuz hava şartlarının helikopterlerle arama yapmayı engellediğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Birden fazla bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede 11 helikopterimiz bulunuyor, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara katılamıyorlar. Hava şartları düzeldiğinde arama çalışmalarına helikopterler de katılacak.''

Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de arama çalışmaları hakkında Bakan Atalay'a bilgi verdi.Akgün, şunları söyledi:''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.''

*06:06-26.03.2009/ÇALIŞMALAR TEKRAR BAŞLADI

Şu saat itibariyle 2 helikopterin yeniden arama çalışmasına başladığını ifade eden Atalay, Genelkurmay Başkanlığından 4, Emniyetten ise 3 helikopterin havanın ışımasıyla birlikte bölgeye gelerek arama faaliyetlerine katılacağını bildirdi

Bakan Atalay, ''Gün aydınlanırken yoğun bir çalışma başlatacağız. Biz şimdi koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyoruz. Havadan, karadan, tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Şimdilik söyleyeceklerim bu'' dedi.

Bakan Atalay, açıklamasının ardından arama çalışmalarını izlemek için Kurucuova köyüne hareket etti.

* 07:15-26.03.2009/ BAŞBAKANLIK : ARAMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek için Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne geldi.BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için karadan devam eden arama çalışmalarına günün ışımasıyla birlikte havadan da başlandı. Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek amacıyla Kurucaova köyüne geldi.

Köydeki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılan Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti. Bakan Atalay'ın içinde bulunduğu araç, gruptakilerin yolu açması üzerine köyden ayrıldı.Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

*07:15-26.03.2009/ BBP'Lİ ŞANVERDİ : TÜRK MİLLETİNİN EN ACI GÜNLERİNDEN BİRİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması başlatılan çalışmalara katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Aziz Türk milleti bugün tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır'' dedi. Şanverdi, Göksun ilçesine bağlı Kurucuova köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP hareketinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 14-15 saat önce ''feci bir helikopter kazası geçirmiş olmasına rağmen'' şu ana kadar maalesef bulunamadığını, yanındakilere ve helikoptere de ulaşılamadığını söyledi.''Kendisiyle birlikte 6 tane can, şu gördüğünüz dağlarda yatmaktadır. Ama maalesef biz BBP'ye gönül verenler ve Alperen gençleri olarak akşamdan beri burada kendimiz, el fenerleriyle Genel Başkanımızı aramaya, bulmaya çalışmaktayız'' diyen Şanverdi, çalışmalarını Yazıcıoğlu'nu buluncaya kadar sürdüreceklerini, buradan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

*08:22-26.03.2009 BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜZEYİR TUNÇ: ERDOĞAN OLAY YERİNE GELSİN

BBP Genel Başkanı Yardımcısı Üzeyir Tunç, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Yetkililerden, ilgililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini bekliyoruz'' dedi. Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, kazanın olduğu saatten bu yana Başbakanlık Kriz Merkezi'nden gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

*09.13-26.03.2009/ İHA MUHABİRİNİN 112 İLE SON KONUŞMASI YAYINLANDI

BBP liderinin helikopterindeki İHA muhabirinin 112 acil servisle yaptığı konuşmanın kaydı yayınlandı.

*09.31-26.03.2009/ GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA AİT 2 SKORSKY HELİKOPTER İLE 12'ŞER KİŞİLİK 2 ÖZEL TİMİN DAHA BÖLGEYE HAREKET ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarına katılmak üzere Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile 12'şer kişilik 2 özel timin daha bölgeye hareket ettiği bildirildi.Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden saat 08.45 itibariyle yapılan yazılı açıklamaya göre, kaza bölgesindeki arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ek olarak, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim saat 08.20 itibariyle Ankara Gölbaşı'ndan bölgeye hareket etti.

*10.00- 26.03.2009/ YAZICIOĞLU'NUN EŞİ VE KIZI GÖKSUN'A GELDİ

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile kızı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşün helikopterde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarının devam ettiği Göksun'a gelen Gülefer Yazıcıoğlu ile kızını TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil karşıladı. Gülefer Yazıcıoğlu aynı zamanda ağabeyi olan Nevzat Pakdil ile birlikte Göksun'da bulunan il özel idaresi binasında, arama kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor. Gülefer Yazıcıoğlu ile kızının bitkin oldukları gözlendi.

*10.30-26.03.2009/ BAŞBAKANLIK TÜRKİYE ACİL DURUM YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SABAH SAAT 04.30 İTİBARİYLE DE HEM KARADAN HEM HAVADAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİLMEKTEDİR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili olarak saat 04.30 itibariyle hem havadan hem karadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.Saat 04.30 itibariyle de hem havadan hem karadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilerek, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanların şunlar olduğu bildirildi:''Genelkurmay Başkanlığı'na ait 4 Skorsky helikopter ve bir Casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-60 tipi bir adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, 345 jandarma, subay, astsubay, erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 129 personel, 17 araç, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin de bölgede hazır bekletildiği bildirildi.Açıklamada, arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi.

*10.40-26.03.2009/ BAŞBAKAN ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ YOLUNDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerini taşıyan helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'a gidecek. Başbakanlık Genel Merkezi'nden edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın Erzincan ve Gümüşhane'deki mitinglerini iptal ederek Kahramanmaraş'a gideceği öğrenildi.

*11.13-26.03.2009/ MEDAİR ŞİRKETİ: HELİKOPTERDE DÜŞTÜĞÜ YERİ TESPİT İÇİN BİR CİHAZ BULUNMUYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında düştüğü tahmin edilen helikopterin ait olduğu Medair şirketinin kaptan pilotlarından Ali İbanoğlu, helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını bildirdi.

*11.15-26.03.2009/ MİTİNGLER İPTAL EDİLDİ

AK Parti, MHP, CHP'nin bugünkü mitingleri iptal edildi.

*11.18-26.03.2009/ CEP TELEFONLARINDAN İLK SİNYAL SAAT 16.22'DE ALINDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği ve dün saat 15.55'te düştüğü bilgisi emniyet güçlerine ulaşan helikopterdeki cep telefonlarından ilk sinyal saat 16.22'de alındığı bildirildi.Yetkililer, cep telefonlarının şarjının bitmesi durumunda sinyal alımının kesildiğini, bu nedenle gece 02.00'den beri düşen helikopterde bulunan telefonlardan sinyal alınamadığını bildirdiler.

* 11:23-26.03.2009/ - ŞAHİN: ''HENÜZ HELİKOPTERE ULAŞILAMADI''

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikoptere henüz ulaşılamadığını, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın helikopterin düştüğü yerleşim yerinde arama çalışmalarını takip ettiğini söyledi.

*11.24-26.03.2009/ATALAY:HELİKOPTERİN SİNYAL VEREN BİR CİHAZI OLMALI, AMA SİNYAL ALAMIYORUZ


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikoptere ulaşmak için çalışmaların tüm imkanlar seferber edilerek sürdürüldüğünü belirterek, ''Helikopterin sinyal veren bir cihazı olmalı, ama sinyal alamıyoruz'' dedi.

*11.35-26.03.2009/ANKARA'DA BİR GRUP DÜŞEN HELİKOPTERİN
BULUNAMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu düşen helikopterin bulunamamasına bir grup tepki gösterdi.BBP Genel Merkezi önünden slogan atarak yürüyen gruptakiler, Başbakanlığın Güvenpark yönündeki girişte toplandı. Grup adına açıklama yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Kayatuzu, liderlerinin içerisinde bulunduğu belirsiz duruma karşı üst düzeyde muhatap aradıklarını söyledi.''Helikopterin düşmesinin üzerinden 20 saat geçtiğini'' anlatan Kayatuzu, ''üst düzey teknolojilerin kullanıldığı belirtilen bir dönemde liderlerinin içinde bulunduğu durumun kendilerini üzdüğünü kaydetti.''

* 11.51- 26.03.2009/ TOPTAN TUNUS ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine Tunus'a yaptığı resmi ziyareti yarıda keserek, Türkiye'ye dönecek.

*11.58- 26.03.2009/ DP'NİN GÜMÜŞHANE VE BAYBURT MİTİNGLERİ İPTAL EDİLDİ

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada,Demokrat Parti'nin (DP) Gümüşhane ve Bayburt mitingleri iptal edildiğini duyurdu.

*12.28- 26.03.2009/ ESAS HOLDİNG, KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Medair'in bağlı olduğu Esas Holding, Atatürk Havalimanı'nda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesine ilişkin bir kriz masası oluşturdu.

*12:37- 26.03.2009/ ÇİÇEK: DEVLET ELİNDEKİ İMKANLARI TÜMÜYLE SEFERBER ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, ''Devletin elindeki imkanları tümüyle seferber ederek, olayın bir an evvel aydınlatılması ve kaza yerine ulaşılması noktasında çok yoğun bir çaba sarf edilmektedir'' dedi.

*12:41- 26.03.2009/GÖNÜL: ÇOK BÜYÜK BİR ASKER VE SİVİL KURTARMA GRUBU GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül: ''İnşallah kendileri de onları arayanlar da salimen geri dönerler. Çünkü çok büyük bir asker ve sivil kurtarma grubu gitti. Onlar, inşallah hem kendileri hem kazazedeleri alır gelirler. Bu tür operasyonlarda bazı ihtimaller de var. Çok üzüldük, Muhsin Bey benim gençlik yıllarından tanıdığım, vatanına milletine bağlı, siyasette de en ufak bir lekesi olmayan çok değerli bir arkadaşımızdır.''

*12:55- 26.03.2009/ YAZIOĞLU'NUN YAKINLARININ UMUTLU BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin düştüğü haberinin ardından Sivas'ta yaşayan annesi, kardeşleri ve yakınlarının evinde üzgün ve umutlu bekleyiş sürüyor.

*13.22- 26.03.2009/ ÇİÇEK BBP GENEL MERKEZİ'İN ZİYARET ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
Çiçek ve Yazıcıoğlu, BBP Genel Merkezi'nde parti yöneticileriyle görüşüp, ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

*13.23- 26.03.2009/ OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI VE KURUCAOVA KÖYÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü tahmin edilen Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyünde endişeli bekleyiş sürüyor.Özel tim, korucular, askerler ve sivil savunma ekiplerinin köyün kuzey ve doğusunda kalan dağlık kesimlerde sürdürdüğü çalışmaların sonucunu çok sayıda partili Kurucaova köyünde merak ve endişeyle bekliyor. Köy meydanında ambulanslar hazır bekletiliyor.Bölgede yağmur ve kar yağışı aralıklı sürüyor, tepelere doğru 100 metreden itibaren yoğun sis devam ediyor. Yoğun sis ve yağış, arama çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

* 13.31-26.03.2009/ TOPBAŞ BUGÜNKÜ SEÇİM PROGRAMINI İPTAL ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazası nedeniyle bugünkü seçim programını iptal etti.

* 13.38-26.03.2009/ BÖLGEDE KAR ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede, bugün akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının gece yarısından itibaren kuvvetleneceğini ve yarın da süreceğini bildirdi.

*13.55- 26.03.2009/ BAYKAL AÇIKLAMA YAPIYOR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen enkazın bulunanaması bazı eksiklerin de olduğunu ortaya çıkarıyor.

*14.39- 26.03.2009/AKUT BAŞKANI MAHRUKİ:KIŞ KOŞULLARI İŞİMİZİ ÇOK ZORLAŞTIRIYOR

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, kış koşullarının, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin arama çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.

*14.41 26.03.2009/ BAŞBAKAN, ERDOĞAN KAZANIN OLDUĞU GÖKSUN İLÇESİNE ULAŞTI

Başbakan Tayyip Erdoğan, helikopter kazasının olduğu Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine ulaştı.


*15.07- 26.03.2009/ ARAMA ÇALIŞMALARINDA GÜNEY OLUK TEPE BÖLGESİNE AĞIRLIK VERİLİYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra başlatılan arama çalışmaları, yoğun sis ve yağmura rağmen devam ediyor. Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaş ve Kızılören bölgelerinde sürdürülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

*15:36- 26.03.2009/ 30 KİŞİLİK BİR EKİP, ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMAK ÜZERE KAHRAMANMARAŞ'A GİTTİ

Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 30 kişilik bir ekip, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti.

*15.50-26.03.2009/BAKAN YILDIRIM, ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin gerek uçuşa elverişliliği gerekse ruhsat ve teknik donanımı bakımından tamamen kurallara uygun olduğunu söyledi. Yıldırım: "Gerek pilotun gerekse yaralı muhabirin cep telefonundan alınan sinyallerin faal olduğu bir alan tanımlaması yapılmış, bu alanda çalışmalar sürdürülmektedir"



16.43-26.03.2009/ MALATYA'DAN ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILAN 35 KİŞİLİK EKİP, ARAMA YAPTIKLARI 4 KİLOMETRELİK ALANDAN SONUÇ ALAMADI

Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 35 kişilik ekip, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarına katıldı.

Malatya Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun, 18'i arama kurtarma teknisyeni olmak üzere 35 kişilik bir ekip ve ekipmanla Kurucaova köyünde arama tarama çalışmalarına katıldıklarını söyledi.Kurucaova köyünde yaklaşık 4 kilometrelik bir alanı taradıklarını, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren Uzun, şöyle konuştu:
''Çok olumsuz hava şartlarıyla karşılaştık. Yoğun tipi ve kar yağışı var. Ayrıca tarama alanının sisli olması nedeniyle görüş alanı çok azaldı. Bugünkü çalışmalardan sonuç alamadık. Yarın yeniden çalışmalara başlayacağız. Kurucaova köyü, helikopterin düştüğü belirtilen Kaman Dağı'nın eteğinde. Bölgenin çok engebeli yapısı var. Belki zaman alacak, ama ulaşmaya çalışıyoruz. Olumsuz hava koşulları arama ve tarama çalışmalarını zorlaştırıyor. Ancak buradaki herkes gibi biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''

17:53-26.03.2009/ SHGM YETKİLİLERİ, HELİKOPTERLERDE ''ELT'' CİHAZI BULUNMASININ ZORUNLU OLDUĞUNU VE ''DÜŞEN HELİKOPTERDE 406 MHZ'LİK ELT CİHAZININ BULUNDUĞUNU'' BİLDİRDİ

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, ''BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterde 406 MegaHertz'lik (MHz) ELT cihazı bulunduğunu'' bildirdiler.
SHGK, mevzuat gereğince, ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayı verilmesi için helikopterlerde ELT cihazı bulundurulması zorunlu. Bu kapsamda, helikopterlerde 400 MHz'lik ELT cihazı bulundurulması gerekiyor.SHGM yetkililer, ''düşen helikopterin ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayına sahip olduğunu, helikopterde 406 MHz'lik ELT cihazı bulunduğunu'' kaydettiler.

18:50-26.03.2009 / BAŞBAKAN: ÇALIŞMALAR DEVLETİN TÜM İMKANLARIYLA SÜRÜYOR


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede ''çalışmaların devletin tüm imkanlarıyla sürdürüldüğünü'' söyledi.

Erdoğan, ''Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz hava koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır'' dedi.

22:00-26.03.2009 / TBMM BAŞKANI TOPTAN KAHRAMANMARAŞ'TA

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'a resmi ziyaretini yarıda keserek özel uçak ''GAP'' ile saat 21.30'da Kahramanmaraş'a geldi.

Toptan'ı, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam ile öteki ilgililer karşıladı.

22:30-26.03.2009 / TBMM BAŞKANI TOPTAN: ÜMİTLİ OLMAK İSTİYORUZ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili, Kahramanmaraş Havaalanı'nda yetkililerden bilgi aldı.

Toptan, hava alanından ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ümitli olmak istiyoruz. Her şey yapılıyor, devletin bütün birimleri çalışmalarını yürütüyor'' dedi.

23:20-26.03.2009 / YARIN ÖĞLEYE KADAR SONUÇ ALMAYI UMUT EDİYORUZ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan ve dün düşen helikopterin enkazını arama çalışmalarına ilişkin, ''Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz'' dedi.