kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da bir taksi şoförü öldürüldü

Giriş Saati : 15.01.2009 10:05
Güncelleme : 15.01.2009 22:55
Yeni Haber
Başkent'te üç aylık evli ticari taksi şoförü Uğur Çakır, aracına aldığı müşteri tarafından kafasına ateş edilerek öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Çankaya Karakusunlar Mahallesi 319. Sokak'ta meydana geldi. 26 yaşındaki Uğur Çakır, 06 T 0768 plakalı taksisine aldığı müşteriyi Karakusunlar'a kadar götürdü. İddiaya göre, Çakır ile kimliği belirlenemeyen müşterisi arasında taksi ücreti olan 110 TL nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine müşteri, Çakır'ın kafasına iki el ateş etti. Şahıs olay yerinden hızla uzaklaşırken, silah seslerinin duyan vatandaşlar olay yerine koştu.

Sürücü Çakır'ın kanlar içinde olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olay yerinde geniş çaplı arama başlatırken, kaçan fail veya failleri belirlemeye çalıştı. Sürücü Çakır'ın cesedi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Uğur Çakır'ın 3 aylık evli olduğu öğrenilirken, polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

"UYDU TAKİP SİSTEMİNİN TÜM TAKSİLERDE KULLANILMASININ YASALARLA ZORUNLU HALE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkan Vekili Erdal Atalay, taksici cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için ''uydu takip sisteminin tüm taksilerde kullanılmasının yasalarla zorunlu hale getirilmesini istediklerini'' söyledi.

Atalay, 25 yaşındaki taksi şoförü Uğur Çakır'ın dün gece Balgat Karakusunlar'da öldürüldüğünü hatırlatarak, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Hükümet ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Atalay, ''Bu konuda bizim de bazı çalışmalarımız var. Öncelikle uydu takip sisteminin tüm taksilerde kullanılmasının yasalarla zorunlu hale getirilmesini istiyoruz. Bu sistem sayesinde araçların izlenmesi ve herhangi bir tehlike anında esnaf arkadaşlarımızın yardım istemesi mümkün olacak'' diye konuştu.

Atalay, daha önce de gündeme gelen ve ''güvenli araç'' olarak nitelendirilen kabinli taksilerin de çözüm konusunda tercih edilebileceğini, ancak yüksek maliyetinin taksicilerin bu konuya soğuk bakmasına neden olduğunu söyledi. Taksicilerin gelirinin ekonomik kriz nedeniyle daha da düştüğünü anlatan Atalay, güvenli araç alınması konusunda hükümetten yardım beklediklerini kaydetti.

Atalay, bir kereye mahsus, ''güvenli araç'' alan taksicilerden KDV ve ÖTV alınmamasını istedi. Erdal Atalay, bunun gerçekleşmesi halinde hem araçların yenileneceğini, hem de cinayetlerin önüne geçilebileceğini ifade etti.

(AJANSLAR)
Haberin fotoğrafları