kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bir erkeğe ihtiyacım yok"

Giriş Saati : 15.01.2009 14:10
Güncelleme : 15.01.2009 22:55
Yeni Haber
Yaprak Dökümü dizisinde "Ceyda" karakterini canlandıran oyuncu Başak Sayan, evliliğin kendisine şuan çok uzak olduğunu belirterek, "Gün gelir mesleğime saygı duyan ve aşık olduğum birisi karşıma çıkar, o zaman evlenirim. Yani şu an evlilik bana çok uzak. Zaten bir erkeğe de ihtiyacım yok, hayatta erkeksizde yaşanabilir" dedi.



BAŞAK SAYAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Oyuncu Başak Sayan, Maltepe'de bir alışveriş merkezinde hayranları ile buluştu. Hayranlarına imza dağıtan ünlü oyuncu, sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Başak Sayan, Yaprak Dökümü dizisinin oyunculuk hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Sadece benim için değil Yaprak Dökümü dizisinde rol alan tüm arkadaşlarım için önemli projedir bu. Bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Ceyda karakteri ile ilgili sorulara ise Sayan, "Ceyda, soğuk bir kadın ben o kadar soğuk bir insan değilim. Aynı zamanda çok cesaretli, ben kurmuş olduğum bir düzeni, eşimi, evimi, sahip olduğu yaşamı bir aşk uğruna elim tersiyle itemem. Bu gerçekten büyük bir cesaret ister" diye yanıt verdi. Ceyda karakterinin kötü bir karakter olmadığını söyleyen Başak Sayan, "Ceyda şu an hislerinin, tercihlerinin bedelini ödüyor" diye konuştu.

Dizi oyuncularının bölüm başına aldığı yüksek ücretlere de ilginç bir yorum yapan başarılı oyuncu, "Evet dizi oyuncuları yüksek rakamlar alıyorlar. Bir şirkette üst düzey çalışan bir müdürden daha fazla para alıyorlar diyebilirim. Ama sadece dizi devam ettiği sürece o parayı alıyorlar. Sonra belki de yıllarca o para ile idare etmek zorunda kalacaklar. Hiçbir dizinin devam etme garantisi olmadığı gibi bir dizi bitince diğer bir dizede rol alma gibi bir şansımız da yok" dedi.

Başak Sayan, çocukken oyuncu olmayı kafasına taktığını belirterek, konservatuar eğitimi almadığını ama yurtdışında uzun soluklu workshoplara katıldığını söyledi. Üniversite eğitimini ekonomi üzerine aldığını anlatan Sayan, ekonomist olmasının oyunculuğunu olumlu bir şekilde etkilediğini belirterek, "Biz ekonomistler 0 ve 1 üzerine düşünürüz. Yani bizim için ya vardır ya yoktur ve sorun varsa çözümü de vardır. İşte bu yapı oyunculuk mesleğimi olumlu yönde etkiliyor. Bir rol üzerinde çalışırken yapamıyorum diye bir şey demem. Muhakkak sorunu bir çözüme kavuştururum" diye konuştu.

Evlilik hakkında ki soruları da yanıtlayan Sayan, "Aşık olabileceğim ve işime saygı duyan biri karşıma çıkarsa evlenmeyi düşünürüm. Ama bu çok zor. Biz oyuncular belli mesai saatleri içerisinde çalışmıyoruz ve bunu hiçbir erkek kabullenemiyor. Kaldı ki böyle bir durumu erkek aktörler bile kabullenemiyorlar. Böyle sorunlarla uğraşmak istemiyorum ben. Gün gelir mesleğime saygı duyan ve aşık olduğum birisi karşıma çıkar o zaman evlenirim. Yani şu an evlilik bana çok uzak. Zaten bir erkeğe de ihtiyacım yok, hayatta erkeksizde yaşanabilir" diyerek evlilik kurumuna ve mesleğine çok saygı duyduğunu dile getirdi.

Sayan, "Türkiye'de değil de Amerika'da oyunculuk yapsaydınız, Şu an Hollywood'da nasıl bir konumda olurdunuz?" sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi. Sayan, "Eğer Hollywood'da olsaydım şu an Penelope Cruz olmazdı" dedi. Bu esprili yanıtı sonrasında açıklama yapan güzel oyuncu, "Biz Türk oyuncular istediğimiz kadar başarılı olalım ama yine de Hollywood'da yıldızı olma şansımız yok. Bizim orada olabilmemiz için büyük bir gücümüz olmalı ve bir prodüksiyon ve lobi sonrasında olalım. Ama buna hiçbir yapımcının ve yönetmenin gücü yok" diye konuştu.

"Hangi rolleri canlandırmak istersiniz" sorusu karşısında ise "beni zorlayacak rollerde oynamak isterim" diyen Başak Sayan, "O rolüm benim hayatımla hiçbir ilgisi olmaması lazım. Mesela bir erkeği canlandırmak isterim. Bu beni çok heyecanlandırır" dedi.

Yakında bir sinema filminde rol alacağını belirten Başak Sayan, bu film projesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde yaşayan varlıklı bir ailenin ileri görüşlü asi kızını canlandıracak olan başarılı oyuncu yakında çekimlere başlayacaklarını ve şu sıralar bu role konsantre olduğunu belirtti. Sayan, güzellik sırları ile ilgili kısa kısa tüyolar vererek, "Hiç makyaj yapmıyorum ve evde otururken bile muhakkak 50 faktörlük güneş kremimi yüzüme sürüyorum. Çünkü ultra-viole ışınlar muhakkak bir yerlerden sızıyor ve kesinlikle onlardan kendimi koruyorum" dedi.

(İHA)