kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YÜZLERİ GÜLÜYOR Vakıfça tespit edilen ve boyanıp onarılan evlerin sakinleri çok mutlu. Maddi güçlerinin harabeye dönen evlerini tamir ettirmeye asla yetmeyeceğini söyleyen Diyarbakırlılar, gençlerine iş de istiyor.

Yoksulun evine vakıf eli değdi

Hüseyin KAÇAR SABAH
14.01.2009
Diyarbakır'da "Bu Güzel Ev Benim mi?" projesi kapsamında yoksul mahallelerde yaşayan 518 ailenin evi boyanıp onarıldı. Bu sayı yıl sonuna kadar 1000'i bulacak..
Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl temmuz ayında 500 kişinin evinin onarımı amacıyla "Bu Güzel Ev Benim mi?" adı altında bir proje başlattı. Hazırlanan proje daha sonra Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Genel müdürlüğün onayı üzerine proje hayata geçirildi. Vakıfta görevlendirilen elemanlar Diyarbakır'da, Bağlar, Suriçi beldeleri ile Aziziye, Yeniköy, Benu Sen ve Şehitlik mahallelerinde de ev ev dolaşarak 518 kişiyi belirledi. Aralık ayında ise belirlenen yoksul ailelerin evleri boyanarak, camı çerçevesi kırık, çatısı akan, boya badanası olmayan ve kırık dökük durumdaki evler onarıldı. İstekleri doğrultusunda bazı kişilerin banyo ve mutfakları yeniden yapıldı.

2.5 MİLYON TL ÖDENEK
Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, bugüne kadar 518 kişinin evinin onarıldığını belirterek, bu yıl da devam edecek proje kapsamında 500 kişinin daha evinde onarım yapılacağını söyledi. Proje ile ilgili 2.5 milyon TL'lik ödeneğin olduğunu ifade eden Seyitoğlu, onarım işlerinde kalıpçı, boyacı veya tesisat bilgisi olan ancak iş bulamayan 300 kişinin de istihdam edildiğini kaydetti. Yeğeni ve diğer akrabaları ile birlikte 4 evin bir arada olduğu Yeniköy mahallesinde dar bir sokakta yaşayan 70 yaşındaki Eyüp Senem, "Allah devlete zeval getirmesin. Bizi düşünerek harabe durumdaki evlerimizi onardı. Biz burada 4 ev bir arada yaşıyoruz. Bu bahçe içinde 2 odadan oluşan toplam 4 ev var. Hepsi harabe durumundaydı. Devletimiz gelip onardı. Pencereleri yaptılar. Artık üşümüyoruz. Mutluyuz. Bir de gençlerimize iş imkanı yaratılsa, çok seviniriz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÜŞÜYORDU"
5 çocuğu ile 2 odalı evde yaşayan 30 yaşındaki Mülkiye Senem ise, "Eşim sara hastası olduğu için çalışamıyor. Evimiz daha önce çok eskiydi. Gelip onardılar. Pencerelerden içeri su akıyordu. Banyonun kapısı kırıktı. Çocuklarımız üşüdüğü için kışın banyo yapamıyordu. Pencereler tamir edildi, banyo kapısı değiştirildi. Şimdi çok rahatız" diye konuştu. Aynı mahallede yaşayan 35 yaşındaki Zozan Karakaş da, "Evimiz boyandı. Tertemiz oldu. Eski evimi artık bende tanıyamıyorum. Dışarıda olan mutfağımın kapısı yoktu. Onarılıp kapı takıldı. Tek isteğim mutfağıma bir tezgah" dedi.