kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
OKULA 1 SAAT YÜRÜYORLAR... Üvey anne baskısından kaçarak anneleri Nazan B.'nin yanına sığınan iki oğlu, servise verecek paraları olmadığı için, eski evlerinin olduğu bölgede bulunan okullarına, her gün 1 saat yürüyerek gidiyorlar.

İki berdel evliliği yaptı iki oğluyla ortada kaldı

Mehmet BONCUK SABAH
15.01.2009
İlki 13 yaşında, ikincisi de 12 yıl sonra iki kez berdelle evlendirildi. İkinci kocası, üstüne kuma getirince boşandı. Şimdi 2 çocuğuyla, aşevinden gelen yemeklerle karınlarını doyurup, karton yakarak ısınıyor..
Gaziantep'te, henüz 13 yaşındayken berdel usulüyle evlendirilen 40 yaşındaki Nazan B.'nin hayatı tam bir dram... 5 aylık hamileyken, ağabeyi eşinden ayrılınca o da kocası tarafından kapı dışarı edildi. Bir kızı ve karnındaki çocuğuyla ortada kalan genç kadın, bakamadığı için kızını evlatlık verdi. Ailesi tarafından başka biriyle yine berdelle evlendirilen genç kadın, bu kez de kocasının eve kuma getirmesiyle ortada kaldı. Nazan B., ilk evliliğini hünez 13 yaşında, kendisinden 7 yaş büyük polis memuru Necmi Kuruşçu ile ağabeyine karşılık verilerek berdel usulüyle yaptı. Bu evliliğinden bir kızı oldu ancak ikinci çocuğuna 5 aylık hamileyken evliliğinin 5'nci yılında, ağabeyinin eşinden ayrılması üzerine kendi evliliği de bitti. 1 yaşındaki kızı H., bir aileye evlatlık verildi. Oğlunu da Adana'da evli olan kız kardeşine verdi.

KIZINI 19 YIL GÖREMEDİ
7 yıl baba evinde bir sığıntı gibi yaşayan Nazan hanım, ikinci kez de diğer ağabeyinin evliliğine "kurban" edildi. Ağabey evlendiği kadına karşılık olarak Nazan'ı da eşinin yeğeni Zeynel Aslan'la evlendirdi. Nazan'ın bu evliliğinden de H. C. (14) ve A. (9) adlarında iki çocuğu oldu. Fakat talihsiz kadının yüzü bu kez de gülmedi. Şiddet yetmezmiş gibi kocası bir de eve kuma getirince Nazan, geçen yıl çareyi boşanmakta buldu. İlk eşinden olan kızını ancak 19 yıl sonra görebilen talihsiz anne, eski bir evin avlusundaki mutfakta çocukları ile yaşam mücadelesi veriyor. Her gün aşevinden gelen yemeklerle karınlarını doyurup, karton ve tahtalarla ısınmaya çalışıyorlar.

AYTEN ARANIYOR...
Bu arada Van'da, ağabeyi kız kaçırdı diye sokak ortasında kaçırılan altetizm sporcusu 16 yaşındaki Ayten S.'yi polis her yerde arıyor. Belirlenen adreslere baskınlar düzenlenirken, 6 gündür haber çıkmayan genç kızın Cizre'de olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
Haberin fotoğrafları