kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEMSİLİ FOTOĞRAF

Tecavüz iddiasında yeni gelişme

Giriş Saati : 15.01.2009 15:33
Güncelleme : 15.01.2009 22:55
Yeni Haber
Büyükada'da, dizi oyuncusu A.A'ya tecavüz ettiği öne sürülen 17 yaşındaki E.K'nın yargılandığı davanın, ''genel ahlakın gerekli kılması'' nedeniyle kapalı yapılmasına karar verildi.

Kartal 1. Çocuk Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık E.K ile avukatı Mehdi Arı, müşteki A.A'nın avukatı Mustafa Tırtır katıldı. Avukat Tırtır, mahkemeye bir dilekçe vererek ''duruşmaların kapalı yapılması'' veya ''davaya yayın yasağı'' konulmasını istedi. Şüpheli avukatı Arı da müvekkiliyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun beklenmesini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, ''kapalılık kararının yayın yasağını da kapsadığını'' belirterek, duruşmaların kapalı olarak yapılması, sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de duruşmaların ''genel ahlakın gerekli kılması'' nedeniyle kapalı olarak yapılmasını kararlaştırarak, mağdur A.A'nın, Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, uğramış olduğu eylemden dolayı ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı hususunda rapor alınmasına hükmetti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamını da karar verdi.

İSTENEN CEZA

Oyuncu A.A'nın, tatil amacıyla gittiği Büyükada'da temmuz ayında cinsel saldırıya uğraması ve cep telefonunun alınmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucu, Kartal 1. Çocuk Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, tutuklu yargılanan şüpheli E.K'nın, ''tehditle cinsel saldırıya teşebbüs'' suçundan, yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 4 yıl 9 aydan, 12 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, E.K'ya verilecek cezanın üst sınırının 8 yılı geçmemesi gerektiği de belirtiliyor.

Bu arada, olaya ilişkin davanın 2. duruşmasına katılarak ifade veren oyuncu A.A, cep telefonunu gasp etmeye çalışan ve kendisine cinsel tacizde bulunan E.K'ya telefonunu verdiğini, kaçmak istediği sırada peşine düşen şüphelinin kendisini çalılığa götürerek tecavüz ettiğini anlatmıştı. A.A'nın cep telefonu, şikayeti üzerine başlatılan çalışma sonucu yakalanan şüphelinin üzerinde bulunmuştu.

(AA)