kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazzeliler Çağlayan'da düzenlenen gösteriyi canlı izledi

Giriş Saati : 04.01.2009 17:23
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
Filistinlileri desteklemek ve İsrail'in saldırılarını kınamak amacıyla binlerce kişinin katıldığı İstanbul Çağlayan'da düzenlenen gösteri Filistinliler tarafından naklen izlendi. ..
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 9. gününe girerken, dünyada başta Türkiye olmak üzere binlerce insan İsrail'in saldırılarını kınamak için sokaklara döküldü. Saadet Partisi'nin, İstanbul Çağlayan'da düzenlediği "Filistin'e Destek" mitingine yüz binlerce insan katılırken, Arap kanallarının mitingi canlı yayına vermesiyle Gazzeliler de gösteriyi naklen seyretti.

Mitingi seyreden Gazzelilerden 29 yaşındaki Ahmet, "Türkiye Filistin davasını hep desteklemiştir ama bu gösteriler yetersiz bir adımdır.

Türkiye bizi Osmanlı devletinde kendi bünyesinde bulunduran ve köklerimizin uzandığı büyük bir geçmişe sahip. Bunu düşünerek İsrail'e, Amerika'ya, Güvenlik Konseyi'ne gitmeli, onları bu ırkçı saldırıları durdurmaları için elinden geleni yapmalı. Burada bir soykırım yaşanıyor, bunu herkese anlatmalı" şeklinde konuştu.

Öte yandan mitingi izleyenlerden Ziyad ise," Bu gösterilere çok fazla insan katılmış. Onlara bize destek oldukları için teşekkür ediyorum. Ama bunlar bizim için yetersiz kalıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar ölü sayısı kesin bilinmemekle beraber 500'ün üzerinde olduğu gelen bilgilerden.

Öte yandan dünya ülkelerinden İsrail'e saldırıya son vermesi için çağrılar sürerken, İsrail güvenlik güçleri Gazze'yi kuzey, güney, doğu ve batıdan havan topu, helikopterler, tanklar ve benzeri modern araçlarla vurmaya devam ediyor.

İHA