kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk markalarının Körfez'i fethi, kebapla devam edecek

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
03.01.2009
Ünlü kebapçı Köşebaşı, Bahreyn'de şube açtı. Kuveyt ve Dubai'ye de yatırım yapacak olan Köşebaşı'nın ardından Tike, Konyalı ve Kitchenette Körfez'e açılacak..
Türk markalarının Körfez ülkelerine olan ilgisi giderek artıyor. İlk olarak hazır giyim markalarıyla girdiğimiz Körfez ülkelerini sonra mobilya markalarımız da keşfetti ve ardı ardına mağazalar açmaya başladı. Körfez ülkelerine sonunda kebapçı da ihraç ettik. Türkiye'nin en ünlü kebapçılarından olan, yurtiçi ve yurtdışında birçok şubesi bulunan Köşebaşı, Bahreyn'den geçen ay Körfez ülkelerine giriş yaptı. Köşebaşı'nın inşaatları tamamlanmak üzere olan Dubai ve Kuveyt şubeleri de çok yakında açılacak. Körfez'de şube açmak için sırada bekleyenler arasında, Türkiye'nin yiyecek sektörünün diğer ünlü markalarından Tike, Konyalı ve Kitchenette var.

AVANTAJ BİZDEN YANA
Türkiye'de çok büyüyen ve artık kabına sığmayan Köşebaşı, Tike, Kithenette gibi markalar uzun süredir yurtdışı pazarlarını araştırıyordu. Gerçi Köşebaşı ve Tike Yunanistan'dan Türk Cumhuriyetleri'ne kadar farklı yerlerde şubeler açtı ama yeterli olmadı. Şimdi sektör gözünü Körfez ülkelerine dikti. Körfez ülkeleriyle alışverişimiz arttıkça bu ülkelere göz diken kebapçı, restoran ve kafe sahipleri oralarda çok başarılı olacaklarına inanıyor. Haksız da sayılmazlar; onların damak tatları ve yemek kültürleri bizlerle benzerlikler taşıyor. Köşebaşı'nın yatırım serüvenini, ortaklardan Mert Aşkın ile konuştum.

* Yurtdışındaki son durağınız Körfez Bölgesi ile nasıl bir anlaşma yapıldı?
Körfez ülkelerini kapsayan bir master franchising anlaşması yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde, bölgede açılacak şubeler için kendilerine kısmi olarak bizi temsil yetkisi verdik. Kontrol tabii ki Köşebaşı olarak bizde olacak.

* Hangi ülkeleri kapsıyor?
Körfez bölgesindeki ilk şubemiz Bahreyn'de açıldı. Dubai ve Kuveyt'ten sonra diğer Körfez ülkelerini de kapsayacak şekilde büyümeyi hedefliyoruz.

* Şube, yatırım ve ciro hedefiniz ne?
2012 yılına kadar 20 şube hedefleniyor. Dubai Mart 2009, Kuveyt Haziran 2009'da açılacak. 10-15 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu. Yıllık 20 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.
Haberin fotoğrafları