kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hamas, İsrail'le ateşkes şartlarında yumuşuyor"

Giriş Saati : 04.01.2009 16:18
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet (Şabak) Başkanı Yuval Diskin, Hamas'ın İsrail'le ateşkese yönelik taleplerinde yumuşama eğiliminde olduğunu söyledi...
İsrail'in Gazze Şeridi'nde önce havadan saldırılarla başlattığı "Dökme Kurşun" operasyonunun 9. gününde bakanlar kuruluna brifing veren Diskin, "Hamas'ın ateşkes konusundaki koşullarına ilişkin tavrını yumuşattığına ilişkin belirtiler var" dedi.

Diskin'e göre, Hamas'ın yurt dışındaki yönetimi, Arap ülkelerinin kendi yanıbaşlarında yer almamasından dolayı büyük hayal kırıklığına uğrayarak, bir ateşkes sağlamak için uğraş veriyor. Gazze Şeridi'ndeki yönetim için de durumun aynı olduğunu söyleyen Diskin, hem Gazze'deki hem de ülke dışındaki Hamas liderliğinin kendilerini tehlike içinde gördüklerini de ifade etti.

İsrail ordusu Askeri İstihbaratı Başkanı General Amos Yadlin de bakanlar kurulu toplantısında harekatın gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yadlin, Hamas'ı kastederek, "Örgüt çok ciddi bir darbe aldı" derken, yüzlerce "teröristin" öldüğünü, silah ve cephane stoklarının imha edildiğini, tünellerin yanı sıra roket üretim sistemlerinin de ciddi hasar gördüğünü söyledi.

Askeri İstihbarat Başkanı, örgüt liderlerinin vatandaşları için değil, sadece kendileri için çalıştıklarını öne sürdü. Filistinliler arasında, bu durumun sorumlusu olarak Hamas'a yönelik eleştirilerin arttığını ileri süren Yadlin, operasyon boyunca Hamas'ın sivilleri kalkan olarak kullanmaya devam ettiğini de iddia etti.

Askeri istihbarat değerlendirmelerinde dün, İsrail Hava Kuvvetlerinin saldırılarında, Hamas'ın roketlerinin üçte birinin imha edildiği
belirtilmişti.

HAMAS'TAN ULUSAL BİRLİK GÖRÜŞMELERİNE DÖNME ARAYIŞI

Öte yandan Hamas liderlerinden Muhammed Nazal, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarına son vermek için bir yol bulunması doğrultusunda, örgütün Filistin'de ulusal birlik görüşmelerini, herhangi bir önkoşul ileri sürmeksizin yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etti.

Nazal, bu konunun sadece İsrail'e karşı mücadele üzerinde yoğunlaşması gerektiğini vurgularken, "Başka bir gündemi müzakere etmeye gerek yok. Diğer konuları görüşmenin zamanı değil" ifadelerini kullandı.

AA