kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamas: Bir İsrail tankı vurduk

Giriş Saati : 04.01.2009 16:28
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde, Reuters ajansına yaptığı açıklamada Gazze'deki genel durum ile ilgili bilgi verdi. ..
Kara operasyonunun henüz başlangıç seviyesinde olduğunu söyleyen Ubeyde, Hamas militanlarının İsrail askerlerinin ilerlemesini önlemeye çalıştıklarını belirtti. İsrail askerlerinin sınır bölgesine yerleştiklerini kaydeden Ubeyde, bir İsrail tankını vurduklarını da ifade ederek "İşgalcileri başka sürprizler de bekliyor" dedi. Ubeyde, operasyon başladığından beri onlarca İsrail askerinin ölmüş ve yaralanmış olduğuna inandıklarını aktardı.

Ebu Ubeyde, röportajında Hamas'ın kara harekatına hazırlıksız yakalanıp yakalanmadığı şeklindeki soruya da "Bizim için tam olarak sürpriz olmadı. Kara harekatı bekliyorduk ve hazırlanmıştık" diye cevap verdi.

Kendisine İsrail'in Hamas roket saldırılarını durduruncaya kadar operasyonu sürdüreceğinin hatırlatılması üzerine de Ubeyde "Siyonist işgal savaşı kaybedecek.

Operasyon başladığından beri işgal amaçlarından geri adım attı. İlk önce Hamas hükümetini yıkmak istediklerini söylediler, sonra zayıflatmak istediklerini açıkladılar şimdi de roket saldırılarını durdurmak istediklerini söylüyorlar" dedi.

Ubeyde, "Bütün bu amaçlar başarısız olacak ve işgal bizim topraklarımızdan çekilecek ve aşağılanmış olacak" diye belirtti.

Ebu Ubeyde, Hamas'ın iki İsrail askerini esir aldığı konusunda ise "Ne doğrulayabilirim ne de yalanlayabilirim" şeklinde konuştu. İsrail saldırısının Hamas'ın elindeki esir asker Gilad Şalit'in durumunu etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine ise Ubeyde, "Olumsuz bir etkisi olabilir" dedi.

Kendisine Hamas liderlerinin nerede olduğu sorulan Ubeyde, "Hamas liderleri saha da ve işgal güçlerine karşı savaşı yönetiyorlar. Düşmanlarımızın yaşamayı sevdiklerinden çok şehit olmayı seviyorlar. Nizar Rayyan'ın şehitliği, liderlerimizin saklanmadığının delilidir." ifadelerini kullandı. Hamas liderlerinin saklandığı haberlerinin düşmanın psikolojik savaşının bir parçası olduğunu söyleyen Ubeyde, "İsrail liderlerinin, Hamas Rayyan'ın intikamını almakla tehdit ettikten sonra yeraltına gittiğini söyleyebilirim" dedi.

Kassam Tugayları'nın İsrailli yetkilileri hedef alıp almayacağının sorulması üzerine de Ubeyde, "Biz, işgalci yetkilileri de hedef almak dahil bütün seçenekler açık diyoruz." diye konuştu.

Ubeyde, son olarak İsrail halkına bir mesajı olup olmadığının sorulması üzerine "Onlara şunu söylüyorum: Masum Gazze halkına yönelik bu savaşı destekleyerek kendinize karşı adil olmadınız. Liderleriniz siyasi kazanımlar ve daha fazla sandalye için sizi aptal yerine koydu. Liderlerinizin işlediği suçların cezasını sonunda sizler ödeyeceksiniz. İsraillilere söylüyorum, ağır bedel ödeyeceksiniz."

CİHAN