kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

...Ve karanlıkta Gazze'ye girdi

03.01.2009
Gazze'de dün akşam kara harekâtı başlatan İsrail askerleriyle Hamas militanları arasında yoğun çatışma yaşandı. İsrail ordusu, Hamas'ın altyapısını çökertmeyi hedeflediklerini ve militanlara yardım eden sivilleri terörist sayacaklarını açıkladı..
Hamas yönetimindeki Gazze'ye 8 gündür aralıksız hava operasyonu düzenleyen İsrail Ordusu dün sabah saatlerinden itibaren önceden belirlediği Hamas'a ait 40 hedefe bomba yağdırdı. Dünyayı tetikte tutan ise Gazze sınırında bekletilen 10 bin İsrail askerinin bir kara operasyonuna 'start' verip vermeyeceği sorusuydu. İşte bu soru da hava tam karardığında cevabını buldu. Dün akşam 19.35'te İsrail ordusu üç ayrı noktadan çitlerle belirlenen sınırı 1 kilometre geçerek kara harekatına başladı. Operasyonu doğrulayan ilk açıklama ise Ordu sözcüsü Avital Leibovitch'den geldi: Evet. Gazze'ye girdik. Hamas'ın terör altyapısını çökertmeyi hedefliyoruz. Pek çok hedefimiz var. Akşam üzeri sınırdan topçu atışıyla başlayan kara operasyonunda Hamas mevzilerini bombalayan kara birliklerine helikopterlerin taşıdığı paraşütçü birlikler yolu aydınlatan fişeklerle eşlik etti. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak 'Operasyon kısa ve kolay olmayacak' dedi. İsrail'in Kanal 10 televizyonu Başbakan Ehud Olmert'in kapalı kapılar ardında yapılan bir toplantıda "Amacımız Hamas'ı iktidardan indirmek" dediğini öne sürdü. On binlerce İsrailli yedek askerin de silah altına alınmasına karar verildi.

HAMAS: MEZAR EDECEĞİZ
Hamas militanları ile İsrail askerleri arasında gece yarısına doğru şiddetli çatışmaların yaşandığına dair bölgeden haberler geldi. Operasyonda Gazze'deki doğalgaz sisteminin ağır tahribat gördüğü belirtildi. Bir Hamas yetkilisi Al Arabiya televizyonuna onlarca İsrail askerini öldürdüklerini söyledi. Ancak İsrail tarafı bu iddiayı doğrulamadı. Hamas'tan yapılan bir diğer açıklamada da "İsrail askerlerine Gazze'yi mezar edeceğiz" denildi. Sivillerin canlı kalkan olarak kullanabileceği söylentilerine karşın İsrail Ordusu'ndan "Kim teröristleri ve silahlarını evlerinde saklarsa onlar da terörist olarak kabul edilecektir" açıklaması gelmesi sivil kayıplar konusundaki kaygıları artırdı. İsrail ordu sözcülüğü sıcak çatışmalarda 30 civarında Hamas militanının öldürüldüğünü açıkladı. İsrail saldırılarında biri çocuk 4 sivilin de öldüğü iddia edildi.
Haberin fotoğrafları