kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Filistin halkı panik içinde bombalardan kaçmaya çalışıyor

Giriş Saati : 04.01.2009 13:44
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
İsrail'in dün akşam başlattığı kara harekatı ile direkt hedef haline gelen Filistin halkı bombalardan kaçmaya çalışıyor. ..
Gruplar halinde Gazze sokaklarında çaresiz bir şekilde koşturan halk tam anlamıyla çaresiz durumda. Evleri ve komşuları bombalanan halk güvenli bölgelerdeki akrabalarına ulaşmak için sokağa döküldü.

Bombardımandan kaçanlardan Nadır, "İsrail evimizi terk etmemizi, saldıracaklarını söyledi. Biz de kaçıyoruz" derken, kaçanlardan ismi belirsiz bir şahıs, "Bombardımanın şiddeti ve çocukları koruyamamak bizi sokaklara döktü. Biz Allah'tan başka kimseye güvenmiyoruz" dedi. Ailesi ile birlikte kaçmaya çalışan çocuklardan birisi yerden topladığı taşları göstererek, "Bizi bombalıyorlar, biz de kaçıyoruz" diye konuştu.

Ancak topyekün bombardıman altında tutulan Gazze Şeridi'nde güvenli bölge bulmak imkansız. Saldırıların devam ettiği Gazze'de hastaneler yaralı ve ölülerle doldu taştı. Ambulanslar her dakika yeni yaralıları hastaneye sevk ediyor.

Harekatın 9. gününde Gazze'den ölü ve yaralı sayısına ilişkin sağlıklı bilgi gelmezken açıklanan bazı rakamlara göre ölü sayısı en az 500. İsrail'in havadan, karadan ve denizden saldırı sürerken bölgede barışın sağlanması için dünya liderleri henüz bir başarı sağlayamadı.

Öte yandan, silahlı Hamaslılar Gazze sokaklarında İsrail askerlerine karşı siper alarak savunmaya çekildi. İsrail'in saldırısı halen devam ediyor.

İHA