kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İran'dan Vatikan'a: İsrail'i durdurun

AA
Giriş Saati : 04.01.2009 19:23
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
İran, Vatikan'a gönderdiği mesajda ''İsrail'in savunmasız ve masum Filistinlilere yönelik katliamlarının durdurulması için harekete geçilmesini'' istedi.

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Dominiquie Mamberti'ye gönderdiği mesajda, Filistin'de ''büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını'' belirterek, uluslararası toplumun ''İsrail'in katliamlarına dur demesini'' talep etti.

''İsrail tarihinin katliamlarla dolu olduğunu'' ifade eden Mutteki mesajında, ''Kudüs'ün işgalcisi siyonist rejim, uluslararası toplumun ciddi ve etkili tepki göstermemesinden cesaret alarak Filistin'de çocuk, kadın, yaşlı savunmasız insanları katlediyor'' dedi.

Mutteki, İsrail'in uzun süreli abluka ve ambargodan sonra Gazze Şeridi'ne hava ve kara saldırısı düzenlemesini ''zalimce ve namertçe'' olarak nitelendirdi.

''Gazze Şeridi'ndeki Müslüman ve Hristiyan kardeşlerimiz, İsrail saldırıları sonucu zor günler geçiriyor'' diyen Mutteki, ''İnsani ve dini görevimiz, insanlık dışı bu zulüm ve katliamları kınamaktan öte somut adımlar atmamızı zorunlu kılıyor'' ifadelerini kullandı.

İsrail'in günahsız insanları öldürmesinin Filistin direnişini daha da güçlendireceğini belirten Mutteki, ''Bu zulüm, nihayetinde İsrail ve destekçilerinin yenilgisiyle sonuçlanacak'' dedi.