kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

The Guardian: "Yahudi lobileri operasyonu haklı kılmak için seferber olmuş durumdalar"

Giriş Saati : 04.01.2009 16:57
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
İngiliz The Guardian gazetesi, İsrail'in bir taraftan askeri operasyonu sürdürdüğünü, diğer taraftan da operasyonu haklı kılmak için uluslararası alanda lobi faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi. ..
Gazete, İsrail yanlısı lobi grupları ve medya organlarının tüm dünyanın dikkatini Hamas'ın attığı roketlere çevirme gayretinde olduğunu yazdı.

Operasyonun başlamasıyla birlikte başta ABD'deki 'The Israel Project' ve İngiltere'deki 'British-Israel Communications' (Bicom) lobi gruplarının seferber olduklarını vurgulayan The Guardian, İsrail'in video paylaşım sitesi YouTube'a operasyonla ilgili attığı görüntülerle yabancı medyayı da etkisi altına almak istediğine dikkat çekti.

Haberde, "İsrail, askeri operasyonun yanında kendi davasını haklı çıkarmak için benzer bir operasyonu da sürdürüyor. Her ne kadar Filistinli kadın ve çocukların cesetleri morgları doldurmuş olsa da, İsrail bunu Batı dünyasına teröre karşı verilen savaş anlayışı ile sürdürüyor görünümü veriyor" yorumunda bulunuldu.

Dünya medyasını etkisi altına almak için İsrail tarafından yeni bir birim kurulduğunu yazan gazete, bununla birlikte yurtdışındaki diplomatların, lobi gruplarının, medya organlarının ve diğer İsrail destekçilerinin bu uğurda seferber olduklarını kaydetti.

İsrail'in yaptığı plan ve lobi faliyetleri nedeniyle Gazze'ye yapılan kara operasyonunun 'işgal' olmadığı yönünde dünya gündemini inandırmayı başardığına dikkat çeken The Guardian, İsrail'in 2005 yılında Gazze'den çekildiğini, ancak Hamas'ın roket saldırılarına son vermediğini bahane ettiğini aktardı.

CİHAN