kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Burada durum korkunç"

Giriş Saati : 04.01.2009 15:16
Güncelleme : 04.01.2009 23:38
Yeni Haber
İzmir'deki Cevat-Zehra Koca'nın Gazze'de yaşayan kızı Burcu Najjar'ın eşi Nasır Najjar, ''Gazze'de doğdum, Gazze'de ölmek istiyorum. Doğduğum toprakları, evimi, işimi bırakmak istemiyorum'' dedi.

Filistinli Nasır Najjar, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmesinin ardından ''durumun tam anlamıyla korkunç'' olduğunu söyledi.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ölülerin ve yaralıların yerlerde yattığını, çok riskli olduğu için ambulansların bölgeye giremediğini anlatan Najjar, yaralılara yardım edilemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tam korku filmi gibi, yaralılar kurtarılmayı bekliyor. Bizim evimize de füze parçası isabet etti. Hem bomba seslerinden, hem korkudan uyuyamıyoruz. Patlamalardan evimiz sallanıyor. Ekmek yok, pirincimiz de bitmek üzere. Marketler kapalı. Hiçbir yer açık değil. Zaten gizlice dışarı çıkıyoruz. Dışarı çıkmak çok riskli, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Saldırının ilk günü kalp hastası olan annemi ilaç bulamadığımız için kaybettik.''

AİLEMİ GÖNDERMEK İSTİYORUM

Türk Konsolosluğu'nun kendilerine ''tahliye'' önerisinde bulunduğunu ifade eden Najjar, şöyle devam etti:

''Ben Gazze'de doğdum, Gazze'de ölmek istiyorum. Kardeşlerim de burada. Burada avukatlık yapıyorum, müvekkillerim, dosyalarım var. Doğduğum toprakları, evimi, işimi bırakmak istemiyorum. Eşim Burcu'ya biri 4 aylık olan 4 çocuğumuzla birlikte Türkiye'ye dönmek istiyorsa dönebileceğini söyledim. O da evden çıkmayı riskli buldu. Beni de burada bırakmak istemiyorlar. Ben kardeşlerimi bırakamam, 'Ailemi kurtarayım, buradaki insanlar ölsünler' diyemem. Sanıyorum Burcu da benim gibi düşünüyor.''



Gazze'de ''büyük katliam'' yaşandığını ifade eden Nasır Najjar, ''İsrail burada aşırı güç kullanıyor. Zaten direnişçileri yakalayamıyorlar ki. Sivilleri öldürüyorlar. Bizim evimizin yanına füze attılar, bir bakıma siviller zırh olarak kullanılıyor. Türkiye'ye ancak durum düzelirse dönmeyi düşünürüm'' dedi.

BURCU'NUN ANNESİ ZEHRA KOCA

Burcu Najjar'ın Hatay semtinde yaşayan annesi Zehra Koca da çocuğu ve torunlarının çok zor şartlarda yaşadığını bildiğini söyledi.

Kızının Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada, aynı fakültede öğrenim gören Nasır Najjar ile evlenerek Filistin'e gittiğini söyleyen Zehra Koca, İsrail saldırısının ardından ''kızına ve ailesine bir şey olacağı endişesiyle'' gözüne uyku girmediğini ifade etti.

Daha önce internet aracılığıyla görüştüğü kızıyla artık hiç görüşemediğini kaydeden Zehra Koca, Burcu ve ailesinin bir an önce Türkiye'ye gelmesini istediğini dile getirdi.