kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Güldünyalar olmasın!

Güldünya Tören, 2004'ün şubat ayında, iki erkek kardeşi tarafından öldürülmüştü. Çünkü, amcasının oğlunun tecavüzüne uğramış ve hamile kalmıştı. Töre korkusuyla annesi ve babası tarafından İstanbul'a gönderilmişti ama, iki erkek kardeşi, izini sürüp, onu yol ortasında kurşunlamıştı. Hastaneye kaldırılan genç kadının hâlâ yaşadığını haber alan iki genç, öldürücü darbeyi ise, hastane odasında vurmuşlardı kız kardeşlerine.
Bu acı hikâyeyi aktarmamın sebebi, yeni "Güldünya" lar olmasın diye, birçok kadının kolları sıvaması. Star tv, iki yıldır özlediğimiz ve yolunu gözlediğimiz Sanem Çelik'in başrolü oynadığı Güldünya dizisine başlıyor.
"Güldünya" şarkıları o dizide çalacak.
Hürriyet'in sponsorluğunda hazırlanan "Güldünya" cd'si ulaştı elime. Birbirinden güzel ve dokunaklı şarkılar. Meselâ, Emel Müftüoğlu'nun seslendirdiği, söz ve müziği Bora Ayanoğlu'na ait olan eser:
"Bana herkes sahip / Benim hiç hakkım yoktur / Ben, akıldan yoksun.. ama vazifem çoktur / Adem'in yediği elma, hep benden mi sorulur? / Çünkü adım kadın / Kadınım; hükmüm yoktur."
Bu teslimiyetçi cümlelere mukabil, Zuhal Olcay, Burcu Tatlıses'in sözleriyle hayata meydan okuyor:
"Ben büyük aşkların kadınıyım / Kimler geçti ayaktayım / Sende mi duracaktım? / Boş ver gitsin..."
Bir de koro şarkısı var. Nazan Öncel, Aylin Aslım, Aynur, Nilüfer, Zuhal Olcay, Sezen Aksu, Rojin birlikte söylemiş:
"Suskunduk ve bekledik / Yaşandı seyrettik / Sonunda yeter dedik / Bir daha susmayana dek..."
Albümün geliri, şiddet gören kadınlara gidecek. Eğer şiddet görüyorsanız, çekinmeyin: 0212 ya da 0549 kod ile, 656 96 96 numaralı telefon hattını arayıp, "Alo, beni kurtarın" diyebilme cesaretini göstermelisiniz. Bir telefon, hayatınızı kurtarabilir.