kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emek örgütlerinden bütçe protestosu

Giriş Saati : 26.12.2008 14:25
Güncelleme : 26.12.2008 17:14
Yeni Haber
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri TBMM önünde görüşmeleri devam eden 2009 bütçesini protesto ederek, bütçenin geri çekilmesini istediler.

Meclis'te görüşmelerine devam edilen 2009 bütçesini protesto etmek için TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri sık sık "Krizin faturası patronlara", "Zam zulüm işkence, halk düşmanı AKP", "Savaşa değil, emekçiye bütçe" sloganları attılar. Eyleme DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk da katılarak destek verdi.

Katılımcı örgütler adına basın açıklamasını okuyan KESK Genel Başkanı Sami Evren, küresel kriz koşullarında hazırlanan 2009 bütçesinin 6 yıldır sürdürülen bütçe mantığının bir kez daha tekrar edilmesinden başka bir şey olmadığını söyledi. 2009 bütçesini "sadaka" bütçesi olarak tanımlayan Evren, "İktidar yoksulluktan medet ummayı, yoksulluğu derinleştirerek yeniden üretmeyi sürdürmektedir. AKP iktidarı yoksulluğun olmadığı bir Türkiye'yi hayal dahi edememektedir" dedi. Evren, Maliye Bakanı'nın bütçenin seçim bütçesi olmadığını iddia etmesine karşın 2.1 milyon aileye kömür dağıtılarak oy avcılığı yapılacağının açık olduğunu söyledi. Evren şöyle dedi:

"Hiç kimsenin siyasi rant uğruna halkımızın sağlığını tehlikeye atmaya ve AKP'nin bir lütfu gibi göstermeye hakkı yoktur. Dağıtılan kömürler, yandaş firmaların satılmamış ve kalitesiz kömürleridir. AKP hükümeti önce evlerde niçin soba yakılmadığını, doğalgaz ve elektrik faturalarının niçin ödenmediğini açıklasın."

2009 bütçesini, militer, ati demokratik, emekçi düşmanı ve hayalperest bir bütçe olarak adlandıran Evren, "Emekçileri yoksulluğa, açlığa, halkı kamu hizmetlerinden yoksunluğa terk eden, sosyal devleti tümüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan bu bütçe geri çekilmelidir" diye konuştu.

ANKA