kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Beşiktaş üzerine oyunlar oynanıyor"

Giriş Saati : 26.12.2008 14:05
Güncelleme : 26.12.2008 21:59
Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son 20 yıldır sistemli ve sürekli bir şekilde Beşiktaş üzerine oyunlar oynandığını ileri sürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, kulüp yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Demirören, Beşiktaş üzerine oynandığını iddia ettiği oyunları iki perdeye ayırmak gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Burada söyleyeceklerim sadece Galatasaray maçı sonrasıyla ilgili değil, son 20 yıldır sistemli ve sürekli olarak Beşiktaş üzerine oynanan oyunlarla ilgilidir. Bu oyunları iki perdeye ayırmak gerekir. Birincisi, şampiyonluklarımızın engellendiği, şerefli ikincilikler yaşadığımız dönemlerdir. 20 yıl önce rakiplerimize gönderilen arabaları hatırlayın. Sonraki yıllarda tek bir golün şampiyonluğu belirleyeceği günlerde Van'da voleybol kurallarıyla oynanan, Ankara'da basketbol skoruyla biten maçları hatırlayın. Ancak o günlere bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nin o zamanki statüsüyle yayın ve sponsor gelirleriyle çok düşük olduğu, şampiyon olmanın ekonomik değil sadece manevi değeri olduğu ortamda şampiyonluklarımız engellenmiştir.''

En mühim olan bölümün ikinci perde olduğunu kaydeden Demirören, ''105 yıllık tarihi olan Beşiktaş Kulübü başkan Süleyman Seba ile bugünkü ekonomi değerini görmüş, tesisleşme atılımına başlamış, Serdar Bilgili döneminde kurumsallaşmış, benimle Fulya Projesi sayesinde Beşiktaş'ın ulaşacağı güçlü ekonomik yapı belli çevreleri rahatsız etmiş oyunun ikinci perdesini başlatma noktasına getirmiştir'' diye konuştu.

100. yılda şampiyonluğu elde ettikleri sezonun ardından ligde 8 puan farkla lider olduklarını hatırlatan Yıldırım Demirören, bazı çevrelerin ''Ligin tadı kalmadı'' şeklinde sözler ortaya attığını ve Samsunspor maçıyla Beşiktaş üzerine oyunlar başlatıldığını savunarak, şöyle devam etti:

''2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, '3 Büyükler' gerçeği gizlenmeye, '2 büyük var' yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu oyun tamamen Beşiktaşımıza karşı oynanıyor. Sadece bugün değil son yıllarda sistemli şekilde oynanıyor. Camiamızın görmesi gereken işte bu gerçek. Hiçbir Beşiktaşlı merak etmesin bu oyunu bozacak olan da yine biz büyük Beşiktaş camiasıdır.''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, eski maç kasetlerinden izlenen görüntülerin bilinçli ve hain bir senaryo olduğunu savunarak, bunu yazanların ve sahneye koyanların bunları gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

Demirören, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaşlılar'a seslenerek, ''Büyük Beşiktaşlılar, bu izledikleriniz bilinçli ve hain bir senaryo. Bu senaryoyu yazanlar, sahneye koyanlar da iyi bilsinler ki bunu gerçekleştiremeyecekler'' dedi.

Bugüne kadar Beşiktaş duruşu adına sergiledikleri olgunluğu, değeri anlamayanların bugünden itibaren Beşiktaş duruşu çerçevesinde ortaya konulacak tavır karşısında, yazdıkları senaryo içinde boğulacaklarını ifade eden Demirören, şöyle devam etti:

''Sabrımız ve sessizliğimiz acizlikten değil, efendilikten, olgunluktan ve büyüklüğümüzden kaynaklanıyor. Hep söyledik, ama anlatamadık. Daha çok bağıranın, tehdit edenin, 'Seni evinden aldırırım'' jargonunun kazandığı, başarı için her yol mübahtır anlayışının daha önce de olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağız. Beşiktaşlılık duruşu bundan sonra da değişmeyecek. Bizi kolay lokma sananlar bir ve bütün olan Beşiktaş'ı asla yutamayacaklarını görecekler.''

FULYA VE STAT PROJELERİ
Başkan Demirören, Beşiktaş'ın saha içinde önünün nasıl kesildiğini, sistemli şekilde nasıl haksızlıklara uğradığını, çalınan düdükler ve gösterilen kartlardaki çifte standartların nasıl Beşiktaş aleyhine geliştiğini, toplantıda gösterdikleri görüntülerde hep birlikte gördüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bunlar saha içinde yaşadıklarımız. Bir de saha dışında karşımıza çıkanlar, daha doğrusu çıkartılanlar var. Beşiktaşımız bugün Türkiye ve Avrupa'nın hiçbir kulübünün sahip olamadığı Fulya gibi bir projeye sahip. Bu projenin bilinçli olarak engellenmesi için yapılanları, her Beşiktaş taraftarının ve bütün kamuoyunun gördüğüne inancım sonsuzdur. Fulya gibi bir proje Beşiktaş'ın ekonomik büyüklüğündeki ön önemli adımlardan biridir. Daha önce söylediğim senaryoyu yazanlar bu projeden rahatsız olmaktadırlar.

Beşiktaş'ın önünde olmayacak engellerden biri de yeni stat projesi. Yeni stat projesini neden gerçekleştiremediğimizi anlatmanın da zamanı geldi. Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Hasan Doğan'ın katkılarıyla ve kendi finansmanınızla dünyanın en deneyimli firmasına çizdirdiğimiz amfi tiyatrosu olan, üstü kapanarak fuar alanına gelen, tarihi dokuyu bozmadan çizilen bu proje 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a armağanımızdır. Ancak UEFA standartlarında zorunlu olan 2 bin 500 araçlık kapalı otopark nedeniyle Kültür Bakanlığı bürokratları, trafikte yoğunluk yaşanacağını gerekçe göstererek projemizi bekletmektedirler. Bize önerilen, stadı başka bir yere taşımamızdır. BJK İnönü Stadı Beşiktaş'ın kalbidir. Konumu açısından dünyanın en güzel yeridir. Bizim bundan vazgeçmemiz asla mümkün değil. Biz bu engelleri yaşarken rakiplerden birinin stadı ruhsatsız, diğerine ise her türlü destek verilmektedir. Beşiktaşlılar'ın, bu açıklamadan sonra 'Neden destek verilmiyor?' diye sorgulaması gerekiyor.''

Basında çıkan eleştirilere de değinen Demirören, ''Demokrasi anlayışı gereği her türlü eleştiriye saygılıyız. Ancak art niyetli ve sürekli saldırılarla Beşiktaşımız'a ve bana vurarak prim yapmaya çalışanlara seslenmek istiyorum. Bana hakaret etmeyi menfaat buluyor olabilirsiniz. Bana hakaret ettiğiniz yazılarınız okunuyor, internet siteleriniz ziyaret ediliyor, televizyon programı reyting alıyor olabilir. Ancak aslolan Beşiktaş değerleridir. Bunları yıpratanlar bilmeyerek ya da bilerek bahsettiğimiz ikinci perdede figüran olarak yer almaktadırlar'' dedi.

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ
Yıldırım Demirören, Galatasaray ile yapılan maç sonrası Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan'a yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı kamuoyundan özür diledi.

Demirören, Galatasaray maçında kulüp başkanı ve Demirören ailesinin bir ferdi olarak, tepkisini kaba bir dille ifade etmiş olabileceğini belirterek, ''Beşiktaş Kulübü Başkanı'nın her konuda olduğu gibi dili kullanmada da nezih olması gereğiyle tüm halkımızdan özür diliyorum. Ancak bunlar 20 yıllık birikimin sonucunda oluşmuş bir söylemdir. Beşiktaş camiasının burada anlattıklarımızı çok iyi düşünüp, değerlendireceğinden eminim. Bütün camia yönetimin arkasında durmalıdır. Bu yılgınlık göstergesi değildir. Amacımız sadece gerçekleri paylaşmaktır. Beşiktaş her türlü engelleri aşacak güçtedir. Tek büyük ve en büyük Beşiktaş'a yönelelim'' diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda yapılan yorumlara da değinen başkan Demirören, şunları söyledi:
''Tek başına olduğu ve rekabetin kurallarının olmadığı yerde benzer konulara çifte standart yaklaşımlarıyla futbol kamuoyunu yanlış yönlendirenler defalarca futbolcumuzu hedef göstermiş, hakemlerin önüne atmışlardır. 'Beşiktaş uzak ara önde gidiyor. Ligin tadı kalmadı' diyenlerin taraflılığı da herkesin malumudur. Biz başka kulüplere, başka camialara benzemeyiz. Beşiktaş'ı Beşiktaş, Beşiktaşlı'yı Beşiktaşlı yapan farklı özellikleridir. Biz başkaları gibi ne federasyona yürürüz ne de maç kazandık diye güven tazelemeyiz. Bize yakışan dünya rekoru kırdığımız bayrağın altında şampiyonluk yürüyüşüdür. Büyük Beşiktaş taraftarına yakışan da yönetimi ve başkanı hedef alan sloganlar değil. Yönetimler tribünde değil, genel kurulda gelir.''

Mücadelelerinin maç kazanıp kazanmamak ya da şampiyon olup olmamak ifadesini taşımadığını kaydeden Yıldırım Demirören, ''İlkemiz, maç kazandığımız gün de, şampiyon olduğumuz gün de değerlerimizin arkasında durmaktır. Zapotocny'nin Galatasaray maçında yaptığı bir hareket sonrası Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Lutfi Arıboğan'a hareketin kırmızı kart olduğunu, ancak hakemin cesaret edemediğini diyen benim. Beşiktaş'ın lehine de olsa yanlış kararla ilgili tezahürat yapan yine bizim kulübümüz'' diyerek sözlerini tamamladı.

''MASANIN BİR BACAĞI EKSİKTİR''

Yıldırım Demirören, basın toplantısının ardından gazetecilerden sadece 3 soru kabul etti.

Beşiktaş Kulübü'nün temsil edilmediği, Kulüpler Birliği Vakfı'nın, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın da katılımıyla aldığı kararla ilgili soruya Demirören şöyle yanıt verdi:
''Biz katılmadık, kulüpler de destek çıktılar. İyi niyetle yaklaşarak, Beşiktaş'ın büyüklüğüne yaklaşarak ikinci dönemde iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Zaten sayın Sarvan geçen gün verdiği beyanatta iyi bir şey yapmazsa kendisi bırakacağını söylemiş. Ama Beşiktaş Kulübü'nün olmadığı bir toplantıda alınan karar Türk futbolunda geçerli değildir. En azından masanın bir bacağı eksiktir.''

Bir soru üzerine de Sarvan'ın görevini bırakması durumunda yeni MHK başkanının kim olacağı yöndeki kararın, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında belirlenip, Federasyondan bunun uygulanmasını isteme önerisini getiren Başkan Demirören, ''Sarvan bu açıklamayı yaptıktan sonra 'İstifa etsin' demek yanlış olur. Bir şeyi başarmak istiyorsak tek vücut olmalıyız. Hayal değil çok yakın bir gerçek. Bir önerim var. Eğer Sarvan istifa ederse, Kulüpler Birliği'nde MHK Başkanı için alınacak kararla federasyon başkanına sunum yapmak. Bir başkan adayı belirlenir, Özgener'e sunulur ve karar alınır'' şeklinde konuştu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmamalarıyla ilgili olarak da, ''Benim tavrım Kulüpler Birliği veya Özgener'e değil. Öyle bir tavrımız yok zaten'' dedi.

Hatalar olurken Demirören veya yönetiminin neden bir çözüm önerisi üretmediği yönündeki soruya da Başkan, ''Tek vücut olursak bunu başarırız. Ben ve yönetimim gerekli mücadeleleri zaten yapıyoruz'' yanıtını verdi.

KENAN ÖNER'DEN VİDEOLU SUNUM
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında kulüp genel sekreteri Kenan Öner, kendilerinin bazı maçlarının yanı sıra, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kimi maçları da dahil olmak üzere birçok karşılaşmada hakemlerin kararlarını karşılaştırmak için video görüntüleriyle sunum yaptı.

Demirören'in giriş konuşmasının ardından söz alan Öner'in video görüntüleriyle yaptığı sunum, ''Aslında her şey 21 yıl önce başladı'' ifadeleriyle başladı.
1986-87 sezonunda Malatyaspor-Beşiktaş maçından sonra teşvik primi iddialarıyla başlayan görüntülerde çeşitli sezonlardaki maçlardan örneklerle karşılaştırmalar yapan Öner, sunumun ardından şöyle konuştu:

''Beşiktaş'a büyük haksızlık ediliyor. Uğradığımız mağduriyeti, kayıpları göstermek için bunu hazırladık. Beşiktaş neyin peşinde? Adaletin uygulanması peşinde, çifte standartların olmaması peşinde. Temiz futbolun, ligin sonundaki puan cetvelinin hak edilen şekilde teslim edilmesinin peşindedir. Biz korunalım demiyoruz. Eşit olsun, adalet olsun, çifte standart olmasın diyoruz. Sabır taşı çatlıyor. Zaten Oğuz Sarvan da gözünü kapatarak terazi tutarak adalet dağıtacağını göstermiş. Hatalar yapıldığını, bu açıdan ligin tatile girmesinin kendisini rahatlattığını açıklamış. İnşallah ikinci yarıda tedbirler alınır ve hatalar asgariye iner. Son yıllarda bir moda var. Hep 11'e 10 oynuyoruz. Geçen sezon da haksızlığa uğradığımız söylendi.''
Bu arada, spor kamuoyunun merakla beklediği basın toplantısına medya mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 16 10 4 2 28 12 34
2 Trabzon 16 10 4 2 24 14 34
3 Galatasaray 16 10 3 3 38 19 33
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 16 10 2 4 31 18 32
5 Ankaraspor 16 9 3 4 24 12 30
6 Beşiktaş 16 8 4 4 27 18 28
7 Kayseri 16 7 6 3 17 7 27
8 Gaziantep 16 7 4 5 23 21 25
9 Bursa 16 6 4 6 21 24 22
10 İ.B.B. Spor 16 5 4 7 17 21 19
11 Eskişehir 16 4 6 6 19 24 18
12 Konya 16 4 5 7 15 23 17
13 Denizli 16 4 3 9 22 31 15
14 Ankaragücü 16 3 6 7 14 23 15
15 G.Birliği 16 3 5 8 18 25 14
16 Antalya 16 2 7 7 16 24 13
17 Hacettepe 16 2 3 11 9 26 9
18 Kocaeli 16 2 3 11 19 40 9
Haftanın Maçları
16. Hafta
 Konya 1  
  Fenerbahçe 2  
 İ.B.B. Spor 5  
  Kocaeli 0  
 Hacettepe 0  
  Kayseri 3  
 Trabzon 2  
  Eskişehir 1  
 G.Birliği 1  
  Sivas 2  
 Denizli 1  
  Ankaragücü 1  
 Antalya 1  
  Ankaraspor 1  
 Gaziantep 2  
  Bursa 0  
 Galatasaray 4  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
17. Hafta
 Kayseri G.Birliği  
 Sivas Galatasaray  
 Ankaragücü Antalya  
 Ankaraspor Konya  
 Fenerbahçe Trabzon  
 Bursa İ.B.B. Spor  
 Kocaeli Hacettepe  
 Beşiktaş Denizli  
 Eskişehir Gaziantep