kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tevfik Bilgin

'Mali yapıyı bozmadan bankalara daha esnek kurallar getireceğiz'

Barış ERGİN/EKONOMİ
25.12.2008
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin bankaların mali yapısını ve aktif kalitesini bozmamak kaydıyla daha esnek kurallar getireceklerini söyledi..
Merkez Bankası'nın geçtiğimiz gün yaptığı 'Daha esnek politikalar uygulayacağız' açıklamasının ardından dün BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de bankalara daha esnek bir politika ile yaklaşacaklarını belirtti. Uzun süredir birçok önlem aldıklarını ancak fazla gündeme gelmediğini belirten Bilgin, "Bizim birçok mevzuat alt düzenlememiz var. Bu alt düzenlemelerin en önemlisi karşılıklar yönetmeliğidir. Bunu kurul çıkarır. Şu anda mevcut düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bazı yenilikler getiriyoruz. Bankalar birliği ve katılım bankalarının görüşüne açtık. Firma ve banka arasındaki ilişkide firmanın parasını ödememe halinde takibe alma hususunda banka ve firmalara çeşitli opsiyonlar sunuyoruz. Bunu yaparken uluslararası ilkelerden de sapmamaya gayret gösteriyoruz" dedi. Dövize endeksli kredileri döviz benzeri sayarak yabancı para likiditesini sağlayacaklarını belirten Tevfik Bilgin, şu anda üzerinde durdukları en önemli olgunun kredi riski olduğunu vurguladı.

'BDDK TEK GÖREVLİ DEĞİL'
Bilgin, "Biz sadece devlet mekanizmasının bir parçasıyız. Bunu da özellikle belirtiyorum. Bu politikalar sadece BDDK'nın görevi değildir" dedi. Bilgin ayrıca kendilerinin aldığı önlemler konusunda "Bu dönemde herkes bir şey yaptığını açıklıyor ama inanın en önemli şeylerden biri de budur" dedi.